Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Češi nejradši nakupují v budějckém e-shopu levneELEKTRO.cz

Téměř čtvrtstoletí uplynulo od momentu, kdy podnikavý Jihočech založil malou firmu s prodejem elektrospotřebičů, aby uspokojil tehdejší zvyšující se poptávku po tomto sortimentu. V 90. letech začínal zcela sám, zázemí měl v boudě podepřené kůlem a snažil se oslovit co nejvíce zákazníků.

Přestože za celou dobu svého počínání zažil nejeden složitý moment, způsobený diskriminačním jednáním úřadů (o tom ale více v připravovaném rozhovoru), společnost Petra Václava staršího se v roce 2014 může pochlubit ročními tržbami přes 1,3 miliardy korun, stovkou zaměstnanců a hlavně titulem pro nejlepší český internetový obchod. Řeč je o rodinné firmě Elektra PV. Že vám tento název nic neříká? A co levneELEKTRO.cz? To přece musí znát každý!

Možná netušíte, že jeden z nejznámějších tuzemských prodejců elektroniky a elektrospotřebičů, založený v roce 2004 po expanzi sítě velkých obchodních center ze zahraničí, sídlí v Českých Budějovicích. Obchodní úspěchy donutily firmu otce a syna Václavových v minulých týdnech najít vhodné zázemí, které by dokázalo pojmout neuvěřitelný počet 75 tisíc uskladněných kusů zboží s měsíční obrátkovostí až 100 milionů korun.

„Stěhování do nového centrálního skladu už bylo nevyhnutelné. Volba padla na halu u Rudolfovské třídy, díky které máme v současné době k dispozici skladovací plochu o výměře šest tisíc metrů čtverečních. Skladů jsme vystřídali několik, ale nyní jsme konečně získali důstojné prostory k  imageovému působení naší společnosti,“ uvedl Petr Václav starší při středečním slavnostním otevření centrálního skladu, který najdete na Rudolfovské třídě u čerpací stanice Agip.

levneELEKTRO.cz navíc letos dosáhlo významného úspěchu, když se stalo Shopem roku 2014 za nejpopulárnější internetový obchod v ČR (v konkurenci cca 37 200 českých e-shopů). S velkým náskokem vyhrálo kategorii Cena popularity, kde hlasuje pouze veřejnost z řad zákazníků a uživatelů internetu. Porazilo tak například obchody jako Mall nebo Alza, které byly před lety pro Václavovy inspirací k jejich budoucímu podnikání.

„V uplynulých třech ročnících bylo levneELEKTRO.cz vždy finalistou této ankety, ale po letech v čele pelotonu se letos díky úsilí celého týmu, obchodním partnerům a hlavně spokojenosti zákazníků podařilo naši účast proměnit ve vítězství. Vítězství je o to cennější, že Elektra PV, jako jeden z mála současných provozovatelů nejvýznamnějších e-shopů, má sídlo v České republice a především se jedná o ryze rodinnou českou firmu,“ dodal marketingový ředitel společnosti Ondřej Liška.

Firma však uspěla ještě v další anketě, tentokrát díky zdravé ekonomice. Jelikož stále obchoduje v černých číslech a za celou dobu svého fungování nepotřebovala čerpat úvěr, Elektra PV dostala od hodnotící poroty zvláštní cenu Česká Štika 2014 a zároveň vyhrála i jihočeský žebříček.

Internetový obchod levneELEKTRO.cz si ročně otevře kolem šesti milionů návštěvníků, kteří si zobrazí 30 milionů stránek. Češi tvoří 92 % klientely, zbytek zákazníků je ze Slovenska a nepatrný zlomek tvoří jiní cizinci. Nejvíc objednávek přichází vždy v pondělí, nová objednávka v průměrné hodnotě 6 500 Kč se objeví každé dvě minuty. Nejčastějším zákazníkem je v současné době 28letá žena z Prahy. Za reklamní kampaně společnost utrácí měsíčně několik milionů, jeden zákazník ji stojí zhruba 200 Kč.

„Za zmínku určitě stojí, že naši skladníci ročně odnosí vlastnoručně přibližně osm milionů kilogramů zboží. Jsou to tedy bezpochyby nejlepší kulturisté ve městě,“ smál se Petr Václav mladší, jenž ve firmě působil už jako desetiletý chlapec, když pomáhal svému tatínkovi se zásobováním. Vzpomíná například na dobu, kdy sám stěhoval do Prioru ledničku. Nyní už by to ale ve dvou nezvládli. Jen v letošním roce odešlo ze skladů levneELEKTRO.cz na 80 tisíc kusů bílého zboží, 60 tisíc malých spotřebičů a 10 tisíc televizorů, které teprve před Vánoci čeká sezona.

Štítky levneELEKTRO.cz, centrální sklad, e-shop, internetový obchod, elektronika, elektrospotřebiče, Česká Štika, Petr Václav, Česko, Ondřej Liška, Alza.cz, Slovensko, České Budějovice, Praha, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi nejradši nakupují v budějckém e-shopu levneELEKTRO.cz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.