Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějovický Budvar rozšiřuje vývoz do USA o tmavý ležák

Pivovar Budějovický Budvar významně rozšířil sortiment piva vyváženého do USA o tmavý ležák. První zásilka lahví o celkovém objemu přes 300 hektolitrů dorazí do přístavů New Jersey a Oakland v období Vánoc.

Pivovar Budějovický Budvar, n.p. ve čtvrtek odeslal do USA historicky první zásilku tmavého ležáku. Ze známkoprávních důvodů se tento tmavý ležák nesmí ve Spojených státech prodávat pod značkou Budweiser Budvar, proto bude na etiketách označen alternativní značkou Czechvar.

První dodávka obsahuje tři kontejnery, celkem 93  312 lahví (307,8 hektolitru). Lahve o objemu 0,33 litru se na pultech amerických obchodů objeví v multipackovém balení po šesti kusech (tzv. „basket“). Takový typ balení není v České republice obvyklý, ale v severní Americe ho zákazníci preferují a je tam zcela běžný.

Cestu kamionem, vlakem a lodí do přístavů New Jersey a Oakland urazí tmavý Czechvar během čtyř, respektive šesti týdnů. Na pultech vybraných amerických obchodů a v restauracích se objeví počátkem ledna 2013.

„Našim obchodním aktivitám v USA prospívá mimořádný zájem a aktivita našeho nového importéra, který se během poměrně krátké doby od zahájení vzájemné spolupráce rozhodl obohatit dovážený sortiment také o originální tmavý ležák z České republiky. Zákazníkům, kteří již znají Czechvar světlý, proto nabídne také jeho tmavou variantu,“ říká Ing. Vlasta Kociánová, obchodní manažerka Budějovického Budvaru pro severní Ameriku.

Nový importér Budějovického Budvaru v USA - společnost United States Beverage (dále jen USB) - spolupracuje s pivovarem teprve od července 2012. USB dosud nabízel zákazníkům pouze světlý ležák Czechvar v lahvích nebo sudech.

„Od rozšíření portfolia očekáváme zvýšení povědomí o značce Czechvar, získání nových distribučních míst a v konečném důsledku i celkové zvýšení prodejů. Pokud půjde prodej dobře, chceme v příštím roce zahájit export tmavého Czechvaru také v sudech,“ dodává Kociánová.

Tmavý Czechvar bude v první fázi dodáván především do městských aglomerací na východním a západním pobřeží USA. Společnost USB vidí značný obchodní potenciál také v oblastech, ve kterých žije větší počet Američanů s českými kořeny a které by mohl zaujmout samotný název značky a to, že pivo je vyráběno přímo v České republice.

O tmavém ležáku Budweiser Budvar

Tmavý ležák Budweiser Budvar byl na trh uveden v roce 2004. Vyrábí se ze čtyř druhů ječných sladů (českého, mnichovského, karamelového a praženého) a hlávkového žateckého chmele. Charakterizuje ho velmi tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti a delikátní vůně po praženém sladu a kávě. Obsah alkoholu má 4,7% obj.

Tmavý ležák Budweiser Budvar se kromě České republiky prodává i v dalších více než 20 zemích, například v Německu, Rusku, Spojeném království nebo ve Finsku. V loňském roce dosáhl objem prodeje tohoto piva 28 000 hektolitrů, meziročně o 20% více.

Tmavý ležák získal titul „Tmavé pivo roku 2012“ od českého Sdružení přátel piva. Na svém kontě má ale i řadu mezinárodních ocenění, z nichž nejvýznamnější jsou dvě zlaté medaile v soutěži Monde Selection (roky 2010 a 2011) a především titul „World Best Lager“ udělený britským magazínem „Beers of the World“ v roce 2007.

Napsal Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer Budějovického Budvaru, n.p.

Štítky Budějovický Budvar, USA, tmavý ležák, pivo, New Jersey, Česko, Oakland, Vánoce, Severní Amerika, Petr Samec, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar rozšiřuje vývoz do USA o tmavý ležák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.