Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Audit z ministerstva si posvítí na hospodaření Budvaru

Pivovar Budějovický Budvar zažívá v těchto dnech horké chvilky. Po čtvrteční návštěvě náměstka ministra zemědělství, kterou deník Právo nazval kontrolou, dnes začal v jediném národním podniku audit. „Je to tady vzhůru nohama. Všichni běhají nahoru dolů a snaží se dát do pořádku chybějící doklady,“ sdělil zaměstnanec, jenž si nepřál být jmenován.

Budějcká Drbna proto začala pátrat, co se vlastně děje. „Článek v Právu je, mírně řečeno, tendenční. V minulém týdnu u nás žádná kontrola nebyla,“ nechal se slyšet mluvčí Budvaru Petr Samec a pokračoval: „Náměstek ministra zemědělství Roman Boček nám dopisem oznámil, že 26. ledna představí a uvede do funkce nového člena dozorčí rady. Ten se navíc seznámil se stavem výrobní, obchodní a investiční činnosti národního podniku v trendu roku 2011. Předmětem jednání byl i plán na rok 2012.“

Náměstek ministra Petra Bendla tedy v pátek vedení budějcké společnosti představil právníka Tomáše Jindru, který ve funkci člena dozorčí rady nahradil Michala Doktora, poslance Parlamentu ČR.

„K odvolání Michala Doktora došlo z důvodu posílení zakladatelské funkce u tohoto národního podniku ministerstvem zemědělství. Místo něj byl jmenován poradce ministra zemědělství s právnickým vzděláním a dvacetiletou advokátní praxí Tomáš Jindra. Dále byl na místo člena dozorčí rady, které bylo dlouhodobě volné, jmenován Jiří Lexa,“ popsal Budějcké Drbně personální změny mluvčí Ministerstva zemědělství České republiky Jan Žáček. „Při krátké kontrole pánové Boček a Jindra rovněž oznámili termín auditu, který v Budvaru probíhá od 1. února,“ dodal.

Jak informovalo Právo, českobudějovický pivovar prý je – co se týká řešení známkoprávních sporů – v nepříliš dobré situaci. „Předložené podklady, zejména ve známkoprávní oblasti, neposkytly zcela uspokojivou odpověď na možná rizika, je ovšem předčasné dělat jakékoliv závěry. Stěžejní bude tedy audit, který začal dnešním dnem a veškeré skutečnosti prověří. Poslední kontrola totiž proběhla v roce 2003,“ dodal mluvčí ministerstva.

Budvar na to konto tvrdí, že ve známkoprávních sporech má vysoce aktivní bilanci. „V období let 2000 až 2011 bylo ukončeno 124 případů. Vyhráli jsme jich osmaosmdesát, osm skončilo smírem nebo remízou a pouze ve dvaceti osmi případech Budvar neuspěl,“ informoval Budějckou Drbnu mluvčí pivovaru Petr Samec.

O tom, jak celý audit dopadne, vás budeme v co nejbližší možné době informovat.

Štítky Budějovický Budvar, ministr zemědělství, Právo, Drbna.cz, Roman Boček, dozorčí rada, Michal Doktor, Petr Samec, Ministerstvo zemědělství České republiky, Petr Bendl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audit z ministerstva si posvítí na hospodaření Budvaru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.