Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celkovým vítězem E.ON Energy Globe Award ČR se v Táboře stalo vzdělávací centrum Tereza

Držitelem ekologického oskara pro rok 2015 se v České republice stalo vzdělávací centrum Tereza z Prahy. K vyhlášení E.ON Energy Globe Award ČR došlo včera v táborském Divadle Oskara Nedbala. Tereza vytváří už od 90. let unikátní ekologické projekty pro základní školy.

„Celkem bylo přihlášeno rekordních 373 projektů. Na jaře z nich porota vybrala čtyři nominované projekty, které usilovaly o celkové vítězství,“ řekl Michael Fehn ze společnosti E.ON. Hlasovat pro jednotlivé projekty bylo možné prostřednictvím webu, ale i SMS. Podle jeho informací byly výsledky dlouho velmi vyrovnané.

ČTĚTE TAKÉ: Společnost smýšlí ekologičtěji. E.ON odměnil nejlepší projekty

Už v polovině června však E.ON vyhlásil vítěze dílčích kategorií soutěže. V kategorii Obec zvítězila Základní umělecká škola Karla Malicha z Holic, jejíž budova jako první splňovala podmínky pasivní výstavby. Kategorii Firma ovládlo ekocentrum Archa Country Life a kategorii Kutil větrné čerpadlo Pavla Floriše. Vzdělávací centrum Tereza zvítězilo v kategorii Mládež.

„Vzdělávací programy, které Tereza organizuje, oslovují každý rok více než 90 tisíc žáků. To je více dětí, než kolik má většina českých měst obyvatel,“ přidal Fehn. Například v rámci soutěže koordinovalo centrum měření kvality vody v Dobrovodském potoce studenty Česko-anglického gymnázia v Budějcích.

Letos E.ON Energy Globe Award ČR konalo posedmé. Smyslem je vyznamenat energeticky úsporné projekty, které šetří přírodu, energii, využívají obnovitelné zdroje a celkově přispívají k ochraně životního prostředí. Celý galavečer budete moci zhlédnout ze záznamu na České televizi 10. října od 21:55. Hlavní hvězdou vyhlášení byl například Karel Gott.

Štítky E.ON, Česko, Energy Globe, projekt, Tábor, Oskar Nedbal, Praha, Karel Malich, Karel Gott, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celkovým vítězem E.ON Energy Globe Award ČR se v Táboře stalo vzdělávací centrum Tereza  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.