Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

E.ON podepsal s Lipnem memorandum, povede ke zlepšování služeb mikroregionu

Podpisem memoranda, ke kterému došlo na konci září na Lipně, chce obec Lipno nad Vltavou se společnostmi Lipno Servis a E.ON přispět ke zkvalitnění a rozšíření služeb každoročním návštěvníkům okolí největší vodní plochy na území České republiky.

„Pro mě je nejdůležitější, že v podstatě celý svět stojí na spolupráci sektoru soukromého a veřejného. U nás je to trochu zatracováno. Jsem rád, že tu máme takové partnery, se kterými se nemusíme bát a stydět něco takového podepsat, protože ta spolupráce je ověřena lety a skutky,“ řekl starosta obce Lipno nad Vltavou Zdeněk Zídek.

Podstatou memoranda by mělo být hlavně to, že se všechny strany budou maximálně vzájemně podporovat při realizaci zlepšování služeb. Aktuálně by vše mělo cílit k monitoringu a postupnému snižování energetické náročnosti zařízení provozovaných Lipnem nad Vltavou a Lipno Servisem.

„Jsem rád, že Lipno nad Vltavou a společnosti Lipno Servis a E.ON Česká republika sdílejí společný názor v hospodaření s energiemi a uvědomují si nezbytnost realizace praktických kroků v oblasti úspory energií,“ uvedl jednatel společnosti E.ON Michael Fehn. Jde například o zpracovaný světelný návrh veřejného osvětlení s využitím nejmodernější technologie LED osvětlení v budoucí lokalitě výstavby rodinných domů. Navržené osvětlení sníží energetickou náročnost o 74 procent, návratnost investice se pohybuje kolem šesti let.

„Do spolupráce se toho dá zařadit celá řada, jsou tím i projekty spadající do soutěže o ekologického oskara,“ doplnil při sezení na Lipně tiskový mluvčí Vladimír Vácha. Jeho finálový galavečer se bude konat už dnes v Divadle Oskara Nedbala v Táboře.

Díky spolupráci už teď vykazuje Lipno Servis efektivnější provoz. „Uvítali jsme možnost vybudovat systém, který nám na jedné straně umožňuje online hlídat provoz jednotlivých zařízení z hlediska optimalizace jejich spotřeby a provozu a v druhé hladině předcházet poruchám a hlídat spolehlivost systému. Přináší to významné úspory, optimalizaci spotřeby, optimalizaci řízení. Musím proto poděkovat všem, kteří se podílejí na tom, že se takový projekt povedlo dotáhnout do zdárného konce,“ neskrýval radost z provozu dispečinku jednatel společnosti Lipno Servis Karel Karas.

V okolí Lipenské přehrady jsou populární také elektromobily, elektrokola, elektroskútry a elektročluny. Navíc počasí letošní sezoně nadmíru přálo. „Přes 1500 lidí využilo zápůjčku elektrokol, přes 120 lidí elektroskútrů, kterých tady je šest v sezoně,“ upřesnil statistiky vedoucí marketingu společnosti E.ON Radek Bílý. V polovině května byl navíc v kempu Modřín nainstalovaný ChargeBox pro veřejné dobíjení mobilních telefonů. Za necelých pět měsíců provozu si v něm dobilo zdarma telefon 5073 lidí, což z tohoto boxu udělalo nejvíce využívané zařízení svého druhu v České republice. „Příští rok tam určitě nebude sám, budeme muset místo posílit dalším ChargeBoxem. Nečekali jsme takový zájem,“ uzavřel s úsměvem Bílý.

Štítky E.ON, Vodní nádrž Lipno, LIPNO SERVIS, Lipno nad Vltavou, Česko, Oskar Nedbal, Karel Karas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON podepsal s Lipnem memorandum, povede ke zlepšování služeb mikroregionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.