Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

I prodej a výkup aut se dá dělat srdcem. Dokazuje to Dan a Syn

PR článek

Statistiky ukazují, že nákup ojetých automobilů v České republice meziročně posiluje. Pořízení auta vždy představuje nezanedbatelnou položku pro rodinný rozpočet, je proto potřeba dobře se zorientovat v široké nabídce a vědět, podle čeho ojetinu vybírat a na co se při koupi zaměřit. Proto se praktické rady od zkušeného jednatele českobudějovického Autocentra Dan a Syn Dana Lavrinčika určitě hodí.

Oproti roku 2016 se prodej ojetých vozů navýšil o sedm procent. Obliba ojetin vyplývá nejen z finanční dostupnosti pro širší spektrum lidí, ale i z časových důvodů, kdy nečekáte na výrobu vysněného vozu a zároveň neřešíte ztrátu kupní ceny, která nastane odjezdem z prodejní plochy autosalonu.

Garance najetých kilometrů by měla být samozřejmostí

Ve chvíli, kdy se rozhodnete pro pořízení ojetého automobilu, vyvstává otázka, komu svěřit důvěru a eliminovat tak rizika spojená s koupí ojetiny. Zavedené autobazary poskytují v porovnání se soukromými osobami větší záruku, že prodej a zejména případné řešení dalších věcí souvisejících s pořízením vozu proběhnou bez problémů.

„Při prodeji ojetých automobilů by mělo být ze strany autobazarů samozřejmostí zveřejňování VIN (identifikačního čísla vozidla) a s tím spojená garance najetých kilometrů. Jedná se o pomyslné rodné číslo auta, pomocí kterého zjistíte, zda nebylo manipulováno se stavem tachometru,“ říká jednatel českobudějovického Autocentra Dan a Syn Dan Lavrinčik.

Podle jednatele by vám měl autobazar rovněž umožnit prohlídku vybraného vozu vaším automechanikem, který auto zkontroluje nejen vizuálně, ale i při zkušební jízdě. Zde je potřeba dát si pozor na omezování testovacích jízd jen na městský provoz, kdy nepoznáte chování a stav auta při vyšší rychlosti.

Na přímou otázku jen přímá odpověď

„U samotného výběru vozu vždy platí, že ať máte s typem vozidla jasno nebo jen mlhavou představu, prodejce by vám měl umět poradit na základě vašich potřeb a účelů, pro jaký budete vůz využívat a zejména by neměl nic zamlčovat. Na přímou otázku musí následovat přímá odpověď,“ podotýká jednatel firmy.

V Autocentru Dan a Syn se řídí zásadou, že zákazníka nikdy nenutíme ke koupi vozu, který pro jeho potřeby nedává smysl. „Nečiní nám problém poradit s nákupem vozu, ačkoliv to může znamenat, že si pro něj zákazník pojede jinam. Důležité pro nás je budování důvěry a dobrého vnímání naší společnosti,“ zdůrazňuje Lavrinčik.

Základem je auto vidět a projet

Pokud hledáte konkrétní typ auta na internetu, mějte na paměti, že inzerovaný stav nemusí vždy odpovídat realitě. Základem je auto vidět a projet. Mezi ojetinami nezřídka platí přímá úměra, kdy vyšší cena odpovídá lepšímu technickému stavu vozu.

„Při koupi vozidla doporučuji sjednat si prodlouženou záruku automobilu, která vám, zjednodušeně řečeno, poskytne výhodu ojetého auta s plnou tovární zárukou. Je pochopitelné, že provoz vozidla s sebou po určité době přináší nutnost oprav a s tím spojených výdajů. V našem Autocentru Dan a Syn zákazníkům na základě jejich požadavků doporučíme nejvhodnější z pojistných produktů. Sami si zvolí seznam pojištěných součástek a délku trvání pojistného programu. V případě poruchy jakékoliv z pojištěných součástek se řeší pojistná událost, v rámci které je zákazníkovi následně uhrazena celková cena opravy. Jde až o tříletou jistotu za rozumné peníze,“ vysvětluje jednatel autocentra.

I obchod s ojetinami se dá dělat férově, lidsky a kvalitně

A Dan Lavrinčik ví o čem mluví. Autocentrum Dan a Syn je rodinná firma, která se rozhodla dokázat, že i obchod s ojetými vozy se dá dělat férově, lidsky a kvalitně. V areálu autocentra proto najdete jen vozy s prověřeným technickým stavem, který pečlivě kontroluje zkušený mechanik. Setkáte se tam pouze s prodejci, kteří věří ve stejnou myšlenku - že místo počtu prodaných aut by na prvním místě měl být počet kladných hodnocení, doporučení a hlavně šťastných zákazníků, co v Autocentru Dan a Syn našli auto, které skutečně hledali.

Dan a Syn si před pěti lety splnili sen vybudovat autocentrum, po kterém se lidé budou procházet s úsměvem na tváři, zabraní do rozhovoru s příjemným prodejcem. „Baví nás vaše nadšení z nového vysněného auta a jsme rádi, když vás překvapí atmosféra rodinné firmy, která pro vás zařídí cokoli, co jen umí. Dokázali jsme, že tento byznys jde dělat i lidsky a důstojně a rádi o tom přesvědčíme i vás," připomíná jednatel firmy.

Dan a Syn chystá na začátek října Den otevřených dveří

V Autocentru Dan a Syn mají zkušenosti, už patří ke stálicím na trhu s ojetinami. Ale v žádném případě neusnuli na vavřínech a firma se dál rozrůstá. Stačí mrknout na jeho web, tam zájemce najde spoustu informací.  

A navíc, Autocentrum Dan a Syn otevírá nový exkluzivní showroom se zánovními vozy na Borku u Českých Budějovic. Přesvědčte se sami, že prodej ojetých vozů se dá dělat srdcem. Jedinečnou příležitostí k tomu je Den otevřených dveří v sobotu 6. října. Připraven je celodenní pestrý program. Testovací jízdy, výstava veteránů, občerstvení, živá hudba, večerní koncert kapely Jiří Schelinger Memory Band a pečený býk a pivo zdarma. To je jen malá ochutnávka toho, co v Autocentru Dan a Syn zažijete.

Štítky byznys, ojetina, autocentrum, Dan a Syn, Lavrinčik, České Budějovice, ojeté auto, Česko, autobazar, Jiří Schelinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I prodej a výkup aut se dá dělat srdcem. Dokazuje to Dan a Syn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.