Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Českobudějovické Piano otevřeno: nabízí kvalitní kanceláře, které v krajském městě chybí

PR článek

V červnu 2016 začala na českobudějovické křižovatce ulic Mánesova a Lidická výstavba moderního multifunkčního centra Piano. Ani ne za dva roky je hotovo: od začátku června se stěhují do budovy noví nájemci. Kromě prémiových kanceláří budou v přízemí budovy také obchodní prostory. O jedné z nejmodernějších kancelářských budov jsme si povídali s Michalem Záveským, jednatelem Piano Business Center.

Administrativní centrum Piano, jehož výstavba stála více než 300 milionů korun, bylo dokončeno a stěhují se do něj noví nájemci. Jaký máte z investice pocit a jak se vám osobně budova líbí?
Výstavbu v této lokalitě provázela v minulosti živá diskuse občanů, města a potenciálních investorů. U podobných projektů je to celkem běžné, a výsledek projektu lze hodnotit často až ve chvíli, kdy je stavba dokončena.

Piano dnes stojí a sbírá pozitivní reakce občanů i odborné veřejnosti. Na místě opuštěné školní jídelny obývané bezdomovci vznikla architektonicky velmi zajímavá a moderní stavba. Také zájem potenciálních nájemců je na České Budějovice velmi dobrý. Nenaplnily se obavy občanů, že výstavbou dojde k zastínění okolních bytů, také na křižovatce ulic Mánesova a Lidická se nijak nezhoršila dopravní situace, spíše naopak. S ohledem na tyto skutečnosti mám z projektu Piano upřímnou radost. Je škoda, že realizace celého záměru trvala přes deset let.

Zaplnit podobně velkou budovu nájemci není v Českých Budějovicích úplně snadné. Co vás přimělo tento projekt realizovat?
Jihočeská metropole disponuje dostatkem kancelářských ploch, ovšem jen minimum z nich plní vysoké požadavky nájemců a moderní standardy, které vyžadují zahraniční společnosti přicházející do krajského města. I proto jsme již ve fázi zahájení stavby měli zájemce o necelou polovinu kancelářských ploch. To pro nás byl jasný signál, že má budova potenciál rychlého naplnění. Také progresivní místní firmy si uvědomují, že pokud chtějí v současnosti oslovit či udržet kvalitní zaměstnance, musí jim nabídnout odpovídající pracovní prostředí. A i když je nájemné vyšší než v jiných zastaralých kancelářích, tak se jim to vyplatí.

Kolik ploch je pronajato v současnosti?
Téměř dvě třetiny z pronajímaných ploch již mají své nájemce. Vzhledem k faktu, že byla budova teprve v těchto týdnech dokončena, to považujeme za velmi dobrý výsledek. Piano nabízí budoucím nájemcům strategickou polohu v těsném sousedství historického centra. Jen pár minut chůze od Piano se nacházejí budovy Krajského úřadu, Krajského soudu, Katastrální úřad, zimní stadion či jedna ze dvou hlavních poliklinik ve městě.

V podobných moderních budovách sídlí spíše velké korporace. Vy se chlubíte tím, že v Pianu mohou kvalitně „bydlet“ i menší a střední regionální firmy. Jaké plochy tedy nabízíte?
V pěti nadzemních podlažích máme plochu 7660 metrů čtverečních kanceláří, dalších 1200 metrů čtverečních nabízíme v přízemí pro obchody a občanskou vybavenost. Levá část přízemí je již pronajata provozovateli restaurací, vznikne zde stylové bistro s možností sezení uvnitř budovy i na předzahrádce.

Velkou výhodou naší budovy je její variabilita. V Pianu můžeme pronajmout celé podlaží jedné společnosti, nebo je možné rozdělit prostor na menší jednotky s veškerým komfortem a vybavením pro sídlo malé firmy. Důležitý je také dostatek parkovacích míst ve dvou podzemních podlažích, díky kterým zaměstnanci ani návštěvy firem v budově nesníží kapacitu parkovacích míst v okolních ulicích.

Podle čeho vlastně získala budova název Piano?
Díky svému tvaru. Budova má podobu otevřeného klavírního křídla a fasáda evokuje bílé a černé klavírní klávesy. Autorem je z renomovaný architektonický ateliér CMC architects. I díky nim získaly České Budějovice skutečně kvalitní stavbu, která splní nejpřísnější nároky nájemců, má ekologicky šetrný provoz, a zároveň velmi dobře zapadá do svého okolí. Piano svou velikostí, umístěním i půdorysem respektuje okolní zástavbu tak, aby se stalo její přirozenou součástí.

Štítky Piano, České Budějovice, stavba, projekt, klavír, Katastrální úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické Piano otevřeno: nabízí kvalitní kanceláře, které v krajském městě chybí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.