Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Engel Kaplice otevírá novou halu a zve na velkolepý den otevřených dveří s dětským programem, Pokondry nebo Pavláskem

PR článek

Engel Kaplice zdvojnásobil svoji plochu na 34 tisíc metrů čtverečních a v sobotu 16. června se v rámci dne otevřených dveří ukáže široké veřejnosti. Program začne již v 10 hodin, kdy na pódiu vystoupí Čiperkové, které odpoledne vystřídají Chlapi v sobě, večer pak Beatles Revival, stand up představení Lukáše Pavláska a od 20:30 koncert dua Těžkej Pokondr. Prohlídky závodu, stejně jako dětský program, probíhají od 10 do 17 hodin. Pro zaměstnance závodu a návštěvníky z řad široké veřejnosti, kteří projdou prohlídkou, je připraveno občerstvení zdarma i funkční vstřikolis, který přímo na akci bude vyrábět kelímky.

Závod v Kaplici byl díky úspěšné expanzi společnosti v roce 2018 rozšířen na dvojnásobek původní výrobní i administrativní plochy. Z celosvětového počtu 6600 Engel zaměstnanců, jich v Kaplici pracuje téměř tisícovka. Pro rozšíření závodu bylo nataženo přes 250 kilometrů kabelů, spotřebováno 8500 kubíků betonu, natřeno 15000 metrů čtverečních ploch a odkopáno 153 tisíc tun zeminy. Definitivní rozhodnutí holdingu o stavbě padlo v září 2015 a přesně 23. července 2016 přijeli první dělníci. Rychlost stavby je na české poměry nebývalá, o to víc, že stavba probíhala za plného provozu a Engel Kaplice svoji výrobní kapacitu nijak nesnížil.

„Na začátku června jsme dokončili stavbu recepce, stavba je tak za necelé dva roky kompletní. Kromě neuvěřitelné rychlosti stavby, která probíhala za plného provozu, bych rád vyzdvihl i některá její specifika, jakými jsou například dva únikové koridory v souhrnné délce 150 metrů, které vedou pod novou výrobní halou. Zajímavá je i stavba kolektoru, který spojuje výrobu s halou údržby, tedy tunelu v podzemí, kterým vede veškerá infrastruktura,“ komentuje stavbu její projektový manažer Jaroslav Ciml.

Koordinátor dne otevřených dveří, vedoucí OEM David Dědič, dodává: „Cílem akce je ukázat široké veřejnosti, co se zde vyrábí, tedy co je to vlastně vstřikolis.“ Návštěvníci uvidí ohraňovací lisy, svařovací boxy, nové ohýbací centrum, vypalování, lasery, kontrolu těsnosti olejových tanků, výrobu dopravníků, práškovou lakovnu, ukázku techniky pro logistiku, výrobu elektra, kabelové konfekce nebo rozvaděčů. Nebude chybět ani funkční vstřikolis nebo prohlídka zázemí závodu včetně kantýny.

Den otevřených dveří ale není jen pro dospělé. Malí návštěvníci se mohou těšit na fotokoutek, simulaci virtuální reality, obří skákací hrad, lukostřelbu, naučnou stezku plnou dárků, malování na obličej, diskotéku nebo loutkové divadélko. Již od 10:00 hodin na pódiu dětem zahrají Čiperkové a malá bříška pohladí mnoho dobrot včetně zmrzliny v několika příchutích, ale vždy v zelené barvě, která je pro Engel specifická.

Účast na akci již potvrdila řada zajímavých osobností v čele s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou nebo starostou Kaplice Pavlem Talířem. Na den otevřených dveří je zajištěna bezplatná kyvadlová doprava. Více informací zájemci najdou na webových stránkách Engel Kaplice.

Štítky společnost, byznys, Engel Kaplice, den otevřených dveří, program, zábava, prohlídka, závod, Kaplice, Lukáš Pavlásek, The Beatles, Těžkej Pokondr, Ivana Stráská, Pavel Talíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Engel Kaplice otevírá novou halu a zve na velkolepý den otevřených dveří s dětským programem, Pokondry nebo Pavláskem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.