Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcký Bosch má pětipatrový parkovací dům a začal stavět vývojové centrum

Pět stovek aut se vejde do pětiposchoďového parkovacího domu, který pro své zaměstnance postavil budějcký závod společnosti Robert Bosch. A firma investuje dál, teď začala stavět vývojové centrum za necelé dvě miliardy korun.

Technologické centrum umožní společnosti Robert Bosch vývoj nových pokrokových produktů. Stavba technologického a vývojového centra si vyžádá necelé dvě miliardy korun, z toho 12,5 procenta tedy 246 milionů korun činí podíl státu. Investice míří do nového objektu vývojového centra, vývojových zařízení, ale i do výrobních technologií pro následnou výrobu nových výrobků.

„Celkově by mělo v závodě vzniknout 625 nových pracovních míst, z toho 505 ve výrobě a 120 ve vývoji. Termín dokončení stavby je plánován na červenec příštího roku. A já věřím, že se tady znovu za rok sejdeme při otevření centra,“ uvedl technický ředitel závodu Václav Pixa, který společně s obchodním ředitelem firmy Kai Frericksem za účasti českobudějovického primátora Jiřího Svobody a jeho náměstka Františka Konečného zahájil stavbu slavnostním poklepáním na základní kámen budoucího centra. 

„Nová budova pro vývoj a výrobu symbolizuje naši dlouhodobě úspěšnou přítomnost v Českých Budějovicích a důvěru v další budoucnost,“ řekl Václav Pixa.

„Jsme rádi, že ve městě máme takové firmy, které zajišťují tolik pracovních míst. Stavba nového centra přinese zase vyšší přidanou hodnotu firmě a i městu,“ kvitoval rozvoj českobudějovického závodu společnosti primátor Jiří Svoboda.

Součástí slavnostního aktu bylo i otevření nového parkovacího domu pro zaměstnance společnosti, v níž nyní pracují čtyři tisícovky lidí. Parkovací dům za 57 milionů korun má kapacitu 500 vozidel uspořádaných v pěti podlažích.

Tato moderní stavba byla předpokladem pro zahájení výstavby centra, které je budováno na ploše bývalého parkoviště. Rozšíření kapacity by zároveň mělo z hlediska dopravy ulevit přetíženému okolí závodu, především lidem bydlících v Kněžských Dvorech se uleví, když zamětanci Bosche jim nebudou zabírat místo svými auty.

Štítky byznys, společnost, Robert Bosch, parkovací dům, stavba, centrum, vývoj, investice, Robert Bosch GmbH, Jiří Svoboda, František Konečný, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Bosch má pětipatrový parkovací dům a začal stavět vývojové centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.