Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějcké kamenictví Memory plní přání nejen v oblasti hřbitovní architektury. Na kamenech z Memory můžete také grilovat

PR článek

I kámen má svou duši… a právě s takovým přesvědčením přistupují kameníci z Memory ke své práci. Ať už se jedná o hřbitovní architekturu – pomníky, náhrobní desky, urnové hroby, jednohroby, dvojhroby, ale i zakázky v oblasti nejrůznějších kamenných stavebních prvků. Z kamene vyrobí i schody či schodiště nebo kamenné kuchyňské desky, parapety a obklady. A kámen z Memory určitě ocení i milovníci grilování, jehož aktuální sezona právě začala.

Kamenictví Memory se díky počtu poboček řadí mezi největší na jihu Čech. Zájemci jej najdou nejen v Českých Budějovicích, ale i v Trhových Svinech, Třeboni, Veselí nad Lužnicí, Týně nad Vltavou a v Hluboké nad Vltavou.

„Každá naše pohřební kancelář je zároveň kamenickou pobočkou. Protože si v Memory zakládáme na osobním a pozorném přístupu ke každému zákazníkovi, ti tak v každé pobočce potkají fundované pracovníky, kteří zodpoví případné dotazy, zasvěceně poradí, pomůžou a splní jejich přání,“ říká majitel společnosti Memory Michael Dimitrov.

Jihočeská firma Memory, která v Budějicích provozuje i Malou smuteční síň a zajišťuje v celém kraji služby v pohřebnictví, působí na trhu od roku 2006 a jak říká sám majitel, do předloňska byli primárně „pohřebáky“. Ovšem tato služba úzce souvisí s kamenictvím, a byť se tímto oborem už společnost zabývala – rozebírala, kopala a pak následně zase skládala hroby, předloni se do tohoto oboru pořádně obula. Především proto, že se jí podařilo do svých řad přijmout velmi zkušené mistry kameníky. Aby mohla ručit za jednu z nejširších nabídek materiálu, rychlost zpracování zakázek a odvedenou práci, zařídila na více než 1300 metrech čtverečních kamenickou dílnu v Dobrovodské ulici v Českých Budějovicích.


Kamenictví Memory disponuje zásobami široké škály materiálu, ze kterého přímo vyrábí.

„V týmu tak máme velezkušeného kameníka Luboše Hese, který v oboru pracuje po celý život a který v kamenictví dokáže opravdu divy. Dílnu jsme vybavili kompletními kamenickými stroji, disponujeme samozřejmě velkou pilou, leštičkou, výkonnou pískovačkou, ale nevím, jestli náhodou jako jediní v Budějicích, například i kamenickou  gravírkou. Nabízíme širokou škálu přírodních kamenů, používáme výhradně kvalitní materiály jako je žula a mramor, ale umíme pracovat i s technickými materiály používanými pro kuchyňské desky. Zákazníkovi tak dokážeme splnit jakékoliv přání, včetně rozmanitých doplňků, křížů, desek, nápisů, soch, sošek a podobně. Například pyšný jsem na zakázku, kterou jsme dělali v Hluboké nad Vltavou. Je to atypický velký jednohrob z černé žuly, na jehož náhrobku je LED světly podsvícený portrét ženy. Byla to náročná práce, ale povedla se,“ vyzdvihuje Michael Dimitrov.

Zákazník v kamenictví Memory najde opravdu vše, na co si lze v tomto oboru vzpomenout. „V oblasti kamenictví nám jde vždy o co nejlepší možnou součinnost mezi námi a zadavatelem objednávky. Proto se snažíme maximálně vyhovět požadavkům a přáním zákazníků. Jejich naplnění je základem pro náš pocit z dobře odvedené práce,“ podotýká majitel, který se může zároveň pochlubit vynikajícími termíny zhotovení zakázky. A to jsou maximálně čtyři týdny. „Ale to je opravdu nejzažší termín ve špičkách sezony, většinou vše zvládneme mnohem dříve,“ upozorňuje Michael Dimitrov.

A protože je Memory na trhu dvanáct let, zákazníkovi firma poskytuje letos dvanáctiletou záruku na výrobky a díla. A záruka se tak každý rok prodlužuje.


Memory ozdobí jakékoliv oknu praktickými kamennými parapety.  

Kamenictví Memory, jako jedno z mála v Českých Budějovicích, nabízí zákazníkovi náhled zakázky ve 3D  počítačové vizualizaci. Zákazníci tak mají jasnou představu, jak vše bude vypadat a oceňují to. Nezřídka si totiž úplný výsledek dokáží představit, a když mají tuto možnost, tak mnohokrát chtějí něco pozměnit a doladit. A to by v momentě hotové práce už víceméně nešlo.

„Kolikrát se také stane, že se se zákazníkem ani osobně nepotkáme, dokážeme realizovat jeho zakázku on-line. Vycházíme tak vstříc těm, kteří jsou časově velice zaneprázdněni a nebo bydlí na druhém konci republiky, ale tady na jihu Čech mají například hrob. A my jim tak ušetříme dlouho cestu. My na místo sami zajedeme, nafotíme, připravíme a po schválení zákazníkem vše uděláme,“ popisuje Michael Dimitrov.

Ten zároveň prozradil i žhavou novinku, kterou v Memory nyní testují. „Přímo na žulovou desku bychom měli dokázat umístit barevný obrázek. Doposud se obrázky realizovaly buď fotokeramikou nalepenou na desku nebo gravírováním. Ale tahle novinka, to je bomba,“ říká majitel Memory.


Majitel Memory Michael Dimitrov.

Kromě zmiňované hřbitovní architektury ušlechtilí kameníci z Memory, realizují zakázky v oblasti dalších nejrůznějších kamenných stavebních prvků. Z kamene vyrobí i schody či schodiště nebo kamenné kuchyňské desky, parapety a obklady. A nyní, kdy začíná sezona, kámen z Memory učitě ocení i milovníci grilování.

„Nabízíme jak novinku v podobě speciálních grilovacích lávových kamenů, tak samozřejmě i levnější klasické a oblíbené žulové grilovací desky. A pokud má u nás někdo jinou zakázku za více než pět tisíc korun, jako dárek od nás dostane právě zmiňovanou grilovací žulovou desku,“ říká Michael Dimitrov.

Vše potřebné o kamenictví Memory, jeho službách a nabídkách zájemci najdou na webových stránkách, včetně telefonního kontaktu a e-mailové adresy. „Takže mrkněte na stránky, pište nebo volejte. Určitě u nás najdete to, co potřebujete a po čem toužíte. A případně společně určitě najdeme řešení vašeho přání,“ láká do kamenictví Memory Michael Dimitrov.

Štítky společnost, kamenictví, byznys, hrob, parapet, žula, Memory, Michale Dimitrov, České Budějovice, architektura, schodiště, materiál, Česko, pomník, Hluboká nad Vltavou, Třeboň, Veselí nad Lužnicí, Týn nad Vltavou, grilování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké kamenictví Memory plní přání nejen v oblasti hřbitovní architektury. Na kamenech z Memory můžete také grilovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.