Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopřejte si dobré a zdravé jídlo bez chemie. Zastavte se v budějcké bio kavárně Fér Café

PR článek

Začal nový rok a lidé si, více než kdy jindy během roku, chtějí dopřát kvalitní potraviny. Dnes již mnohým z nás není lhostejné, jakým jídlem si své dny zpestří. Mnoho lidí vstupuje do nového roku s předsevzetím, že budou žít zdravěji. Biopotraviny nabízejí jedinečnou možnost splnit si takové předsevzetí, a přitom neměnit své návyky. A právě s tím pomůže skvělá českobudějovická bio kavárna Fér Café.

Plodiny vypěstované bez chemie mají lepší chuť a výživové vlastnosti než plodiny konvenční, ošetřované chemií. Je to tím, že vyrostly tak, jak je pro ně přirozené. Chemické látky použité při konvenčním pěstování mají také špatný vliv na zdraví konzumentů i pěstitelů. 

Mnoho lidí vstupuje do nového roku s předsevzetím, že budou žít zdravěji. Biopotraviny nabízejí jedinečnou možnost splnit si takové předsevzetí, a přitom neměnit své návyky. Stačí jen vyměnit potraviny za kvalitnější a zdravější. Kromě lepšího chuťového zážitku se vám váš organismus odmění lepším zdravím a celkově se budete cítit skvěle. Nesporným benefitem je i dobrý pocit, že se chováte ohleduplně k přírodě, berete ohled na zachování dobré půdy a životního prostředí pro další generace.

„Ve Fér Café si zakládáme na tom, že veškeré pokrmy i nápoje připravujeme bez chemie, za využití sezonních bio potravin, protože se snažíme omezit zbytečný dovoz potravin z dálky. Šetříme tak přírodu a zároveň podporujeme místní producenty. Kromě toho je pro naše tělo konzumace lokálních surovin přirozená, protože odpovídá zdejším klimatickým podmínkám,“ říká Lukáš Čeněk z českobudějovické bio kavárny Fér Café.

 Kromě nákupu k přírodě šetrných surovin, se ve Fér Café snaží o ohleduplnost k planetě ve všech směrech. Třídí odpad, včetně bioodpadu, používají recyklovaný papír, elektřinu z obnovitelných zdrojů, ekologické mycí prostředky a vratné obaly, kde je to možné.

„Tím, co lidé nakupují, ovlivňují však nejenom místní trh, ale nepřímo i dění v jiných částech světa a životní podmínky lidí, kteří zde žijí, protože našimi penězi podporujeme, jakým způsobem se konkrétní producenti chovají k přírodě a lidem ve výrobě,“ vysvětluje Čeněk.

Užijte si i všední dny s ohledem na vaše zdraví a zdraví planety. Dopřejte si dobré a zdravé jídlo bez chemie. Zastavte se ve Fér Café na domácí dezerty, snídani či nedělní brunch, polévku nebo prostě jen tak na kávu, čaj, nebo obilnou kávu. „Kávové nápoje vám rádi připravíme i ve veganské verzi z ovesného, mandlového nebo rýžového mléka. Pokud zvolíte mléčnou klasiku, pak vám kávový nápoj zpravidla připravíme ze šetrně pasterovaného neodstředěného mléka z nedaleké biodynamické farmy Bemagro, které je dodávané ve vratných lahvích. Kromě obilné kávy vám nabídneme náhradu kávy z kurkumy, roibosu nebo matchy,“ láká k návštěvě Fér Café Lukáš Čeněk.

Štítky Fér Café, bio kavárna, České Budějovice, jídlo, chemie, kavárna, nový rok, zdraví, káva, příroda, nápoj, Bemagro, bioprodukt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopřejte si dobré a zdravé jídlo bez chemie. Zastavte se v budějcké bio kavárně Fér Café  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.