Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Hrubá stavba budějckého Piana je hotová

Výstavba českobudějovického administrativního centra Piano míří do finále. Už je totiž dokončena hrubá stavba budovy, která byla představena budoucím nájemcům. Ti se do obchodních jednotek i kancelářských ploch budou moci stěhovat už v dubnu příštího roku. Multifunkční objekt nahradí na rohu ulic Mánesova a Lidická léta nevyužívanou budovu bývalé jídelny.

Českobudějovické Piano se začalo stavět v červnu 2016. Od té doby bylo z rohu ulic Mánesova a Lidická vyvezeno pětadvacet tisíc kubíků zeminy a při stavbě se už spotřebovalo sedm tisíc kubíků betonu.

Budova Piana je dvacet metrů vysoká. Ve dvou podzemních podlažích a v okolí budovy vznikne 120 parkovacích míst, která budou sloužit nájemcům objektu. Ten nabídne zhruba 9000 metrů čtverečních pronajímatelných prostor. Z toho na 7660 metrů čtverečních zázemí pro až šest stovek pracovníků v kancelářích a v přízemním podlaží pak 1200 metrů čtverečních obchodních ploch. 

Po dokončení bude fasáda podobná klávesám koncertního křídla, proto název Piano. Architektonický návrh pochází z dílny ateliéru CMC Architects. 


Vizualizace administrativního centra Piano.

„České Budějovice disponují řadou kancelářských prostor, nicméně ty ve většině případů neodpovídají současným požadavkům nájemců, kteří požadují moderní prostory nejvyšších standardů. Kanceláře jsou často ve starších domech v historickém centru a nesplňují nároky nových firem, které tady chtějí investovat. Také proto je o nové centrum Piano zájem, aktuálně evidujeme zájem o více než dvě třetiny nabízených ploch,“ uvedl Michal Záveský, jednatel společnosti Piano Business Center. Ta patří do české investiční skupiny Expandia a je investorem stavby.

„Náklady na Piano činí více než 300 milionů korun," podotkl předseda představenstva Expandie Vladislav Veselý, který je přesvědčený o úspěšnosti celého projektu. „České Budějovice si takový projekt zaslouží, Piano má velkou šanci se stát jednou z perel krajského města. Budova bude hezká i uživatelsky příjemná. Má smysl i význam," dodal. 


Vizualizace administrativního centra Piano.

Štítky Piano, kancelář, obchod, parkoviště, metr čtvereční, České Budějovice, CMC architects, a.s., Piano Business Center, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hrubá stavba budějckého Piana je hotová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.