Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Českokrumlovská společnost Linde Pohony slaví dvacetiny

PR článek

Přední jihočeská firma oslavuje dvacáté výročí založení firmy. Kdo má co do činění se strojírenstvím, pro toho není Linde Pohony neznámým pojmem. Tato českokrumlovská společnost je jedním ze světově nejvýznamnějších výrobců pohonných a řídicích náprav pro vysokozdvižné vozíky.

Na pole českého průmyslu vstoupilo Linde Pohony v dubnu roku 1997, jako dceřiná společnost německé firmy Linde Material Handling se sídlem v Aschaffenburgu.

„Začínali jsme s poměrně jednoduchou výrobou planetových kol pro vysokozdvižné vozíky. Tehdy zde bylo devadesát sedm zaměstnanců. Postupem času jsme začali vyrábět pohonné a řídicí nápravy, dnes máme již dvě stě osmdesát pracovníků,“ říká jednatel závodu Linde Pohony Johann Brunner (na malém snímku vpravo). 

Za dvacet let existence firmy vzrostl její roční obrat ze 183 milionů na čtyři miliardy korun. Za rok se zde vyrobí 120 tisíc náprav. Loni se společnost rozrostla o závod v Ostrově u Stříbra, kde dnes pracuje 149 zaměstnanců. 

Držet krok, rozvíjet se a zlepšovat

Společnost Linde Pohony již získala certifikace ISO 9001 a 14001, které jsou důležitým nástrojem pro zajištění požadovaných standardů ve výrobě. O získání další certifikace ISO 18001 bude společnost usilovat v příštím roce.  Rozvoj a zlepšování výroby jsou podle jednatele společnosti hlavním mottem firmy. V praxi to znamená především držet krok s požadavky zákazníků. „Musíme být schopni jim dodávat pohonné a řídicí nápravy přesně odpovídající jejich potřebám. Zároveň musíme být konkurenceschopní, co se týče výrobních nákladů,“ popisuje Johann Brunner nároky, které jsou na výrobu kladeny.

Kvalitní výroba a spokojení zaměstnanci

„Klíčovým faktorem je pro nás samozřejmě kvalita. Jen pokud jsou výrobky kvalitní, jsou naši zákazníci spokojení – a spokojení zákazníci jsou také tím, na co se chceme do budoucna soustředit,“ představuje jednatel hlavní cíl společnosti. „Druhým úkolem je zvýšení našeho podílu na trhu. To se nám zde v Českém Krumlově zatím daří. Zásluhu na tom má především náš dobře motivovaný tým, který odvádí velmi kvalitní práci,“ dodává.

Právě dobře motivovaní, odborní a zodpovědní pracovníci jsou největší předností společnosti Linde Pohony. Firma jim vytváří skvělé podmínky pro vzdělávání a zvyšování kvalifikace. „Víme, že dobří spolupracovníci jsou naším největším bohatstvím, a proto se denně snažíme o své zaměstnance náležitě starat,“ zdůrazňuje jednatel společnosti.

Aby si společnost zajistila dostatek dobře kvalifikovaných pracovníků i do budoucna, spolupracuje s učilišti, středními i vysokými školami technického zaměření.

Společnost oslaví dvacet let založení

Závod Linde Pohony se však nezajímá jen o profesní život svých zaměstnanců, podporuje také jejich sportovní, kulturní a zdraví prospěšné aktivity. O tom svědčí i plánovaná oslava dvacátého výročí založení společnosti, která proběhne v září v areálu firmy. Slavit budou nejen zaměstnanci a vedení firmy, ale i obchodní partneři, zákazníci, dodavatelé i rodiny našich zaměstnanců.

Společnost Linde Pohony svými výsledky dokazuje, že není pouze špičkou ve svém strojírenském odvětví a spolehlivým partnerem v obchodu, ale také partou fajn lidí, kterým na sobě záleží a umí se společně dobře bavit.  

Štítky Linde Pohony, společnost, strojírenství, vozík, Johann Brunner, výroba, Linde Material Handling Česká republika, Aschaffenburg, Ostrov u Stříbra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českokrumlovská společnost Linde Pohony slaví dvacetiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.