Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Je libo originální design obojku, postroje a vodítka pro hafana? Přání splní Airo

PR článek

Co člověku i pejskovi na očích vidí, splní Airo.  To je firma, která je zkušeným mazákem ve výrobě a v prodeji obojků, postrojů, vodítek a podobných potřeb pro čtyřnohé štěkající mazlíčky. Vždyť na trhu je už dlouhých sedm let.

A své úsilí, které přináší výsledky na poli internetového obchodu, majitelka Romana Vlčková nyní přetavila v první kamenný obchod, jakýsi showroom vlastní výroby. Ten potvrzuje výjimečnost ryze české firmy, která je vyhledávanou mezi chovateli nejen po celé České republice, ale i v některých evropských zemích.

„Na prodejně si chovatelé a majitelé pro své pejsky, od těch nejmenších až po ty největší, můžou vybrat obojek, vodítko, postroj v jakékoliv barevné kombinaci, s výšivkou podle přání. Prostě pro svého čtyřnohého miláčka výbavu v originálním designu. A pokud není výrobek momentálně hotový, nebo jej chovatel chce ještě nějak vylepšit, vyzdobit, na počkání vše uděláme,“ říká ke svému prvnímu kamennému obchodu v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích Romana Vlčková.

Pejskaři si mohou vybrat z nejrozmanitějších typů obojků, postrojů i vodítek. A ty ve velice široké škále barev. „Teď frčí hlavně neónové barvy, růžová a army. A my trendům samozřejmě přizpůsobujeme nabídku. Jezdím na klasické módní veletrhy, kde se dozvím, jaká barva se bude v další sezoně nosit. Ale zachováváme a i klasické, stále oblíbené barvy. A vše dokážeme nakombinovat podle přání,“ podotýká obchodnice. Ta chovatelům splní jakékoliv přání i pokud se týká výzdoby obojku, postroje či vodítka. Nejčastěji páníčkové žádají například otisk tlapky, jméno, telefonní číslo nebo název chovatelské stanice.

Prim hraje neopren. Má spoustu výhod

Romana Vlčková zároveň připomíná, že se snaží vše zhotovovat z českých materiálů. Nejčastějším je neopren, kterým se obojky podšívají a který se pejskařům pro své vlastnosti velmi osvědčil. Je tak hodně vyhledávaným. I tak je Airo jedinou firmou v České republice, která z neoprenu obojky a postroje pro psy vyrábí. „Neopren je velice lehký, takže pejsek ani nevnímá, že na sobě něco má. Navíc dlouhosrstým plemenům neplstnatí a nedreduje srst. A co ocení hlavně páníčkové pejsků vodomilů, velice rychle uschne. A proto je i snadná jeho údržba,“ vyjmenovává výhody materiálu.

Majitelka obchodní značky Airo, kterou zájemci najdou i na Facebooku, nabízené potřeby pro hafany sama šije a vyrábí. A také si ochotně sama pejska změří, pokud dorazíte do obchodu s ním. V příjemném prostředí obchůdku poradí s výběrem, splní „barevné“ přání a vše vyšperkuje požadovanými výšivkami. A do hodinky páníček odchází s vyfešákovaným hafanem. A nejen, že mu to bude slušet, jeho nová výbava splní i tu důležitější úlohu, praktičnost.

Za všechno může černá labradorka

Romana Vlčková prozradila, že chtěla být módní návrhářkou, ale sen se jí nesplnil a tak se realizuje šitím potřeb pro pejsky. A práce ji velice baví, což je vidět a na člověka její nadšení dýchne hned, jakmile otevře dveře jejího obchodu v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích. První myšlenka na výrobu chovatelských potřeb ji napadla po pár měsících společného soužití se štěnětem labradora, Aireen.

„Nepodařilo se nám najít to, co jsme pro Aireenku sháněli a tak došlo na vlastní výrobu. Řekli jsme si, že by bylo dobré přinést na trh něco nového, a s tím přišel i nápad na podnikání,“ upřesnila Romana Vlčková. A to už je sedm let. Z Aireenky je nádherná psí dáma, která je své paničce fantastickou a hlavně trpělivou modelkou. „Testuji na ní vše nové, co vymyslím. A tak i proto musela být součástí názvy firmy. Značka Airo je spojení prvních slabik Aireenky a mého jména,“ vysvětlila Romana Vlčková, která kromě zmiňovaných aktivit má ještě energii účastnit se mezinárodních psích výstav. Se svou čtyřnohou parťačkou  jezdí po výstavách v České republice, Rakousku, Nizozemsku, Belgii. A zanedlouho tuhle sehranou a nerozlučnou dvojici čeká světová výstava psů v Německu.  

Autoři | Foto Jakub Matoušek

Štítky pes, obchod, Airo, obojek, vodítko, postroj, Vlčková, výroba, Česko, design, Světová výstava, České Budějovice, Facebook, Německo, Rakousko, Belgie, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je libo originální design obojku, postroje a vodítka pro hafana? Přání splní Airo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.