Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Roaming v Evropské unii za měsíc „skončí". Víte, co nás čeká?

PR článek

Z Eiffelovky budete nově volat stejně jako z Petřínské rozhledny! Proč je tedy slovo „skončí” v uvozovkách? Samotný roaming, tedy služba, kdy voláte, SMSkujete a surfujete v zahraničí, samozřejmě neskončí. Přichází ale kouzelné spojení „Roam Like At Home” neboli „V roamingu jako doma”. Co to znamená? Spolu s mobilním operátorem GoMobil jsme pro vás našli odpovědi na patnáct nejčastějších otázek.

Kdy přesně změna nastane?
GoMobil dojde ke změnám v roamingu již od 1. června, tedy v den, kdy GoMobil oslaví své čtvrté narozeniny. U většiny operátorů se tak stane nejpozději o dva týdny později, a to 15. června.

Jaké jsou hlavní změny v roamingu?
Až doteď byly k volným minutám, SMSkám a megabajtům využitých v roamingu v Zóně 1 účtovány příplatky. Ty nyní skončí. Pokud jste žádné volné jednotky neměli, byla cena v roamingu vyšší než v Česku. Nyní musí být stejná. V Evropské unii budete zkrátka volat, smskovat a surfovat jako doma.

Jakých států se změna dotkne?
Jedná se pouze o Zónu 1, tedy Evropskou unii a některé státy z Evropského hospodářského prostoru. Každý operátor může mít státy mimo Evropskou unii spadající do Zóny 1 trochu odlišné.

Co Velká Británie, která opouští Evropskou unii?
I nadále je Velká Británie součástí Zóny 1 a tudíž pro ni platí “V roamingu jako doma”. Jak to bude po dokončení procesu vystoupení, zatím není známo. Lze ale předpokládat, že Velká Británie bude součástí Zóny 1 i po tak zvaném Brexitu.

Za kolik v roamingu volám, SMSkuji a surfuji, když nemám žádný balíček volných minut, SMS nebo megabajtů?
Za stejnou cenu jako doma. Tedy například u našeho nejoblíbenějšího Tarifu NA MÍRU za 1,50 koruny za minutu, 1.30 koruny za SMS a 1 korunu za megabajt do všech sítí a to bez ohledu na to, jestli stojíte na Petřínské rozhledně nebo na Eiffelovce.

Mohu v roamingu využívat své volné minuty, SMS a data bez příplatku?
Ano. Právě v tom spočívá hlavní změna v roamingu. Máte-li v Česku volné minuty, budete z nich čerpat i při volání z jakéhokoli státu Zóny 1 a to bez příplatku. Stejná situace platí i pro neomezené volání a SMS.

Jak funguje v roamingu internet? Data se po vyčerpání zpomalí bez příplatku nebo se úplně zablokují?
… Odpověď na tuto a dalších osm otázek najdete na blogu GoMobil.

Štítky roaming, Evropská unie, Eiffelova věž, Petřínská rozhledna, SMS, Velká Británie, Česko, brexit, Evropský hospodářský prostor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roaming v Evropské unii za měsíc „skončí". Víte, co nás čeká?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.