Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chladící a mrazící nábytek z Kaplice znají nejen po celé Evropě, ale už i u protinožců

PR článek

Každý z nás se už stoprocentně setkal se společností Hauser. A mnozí se s ní potkávají denně. Že ne? Věřte, že opak je pravdou. Všichni přece chodíme nakupovat potraviny, a když bereme z regálu například jogurt, sýr nebo saháme do pultu třeba pro nanuk, jsme ve velmi těsném kontaktu s firmou Hauser.

Tato společnost s hlavním sídlem v rakouském Linci-Urfahr je totiž celoevropským úspěšným dodavatelem kompletních řešení chladicího nábytku a chladicí techniky do velkých obchodních potravinářských řetězců. Firma Hauser vyrábí zařízení, ve kterém nám obchodníci nabízí potraviny vyžadující pro uchování nižší teploty.

A představte si, že tento chladící a mrazící nábytek, který znají nejen po celé Evropě, ale od loňska už i u protinožců, vzniká na jihu Čech. V Kaplici. Právě kaplickou výrobní halu loni opustilo neuvěřitelných čtyřicet kilometrů chladících a mrazících pultů, regálů či vitrín. Ty se rozutekly do světa, lidé se s nimi setkávají v supermarketech velkých obchodních potravinářských řetězců.

„Našim mezinárodním zákazníkům nabízíme vše z jedné ruky. A to jak inovativní energeticky úsporná chladicí řešení, tak i kompletní řízení projektu a servis po celý životní cyklus zařízení,“ uvedl jednatel firmy Hauser, spol. s r.o., Pavel Mrzena.

Společnost Hauser vyrábí chladící nábytek a techniku. Rozmanité chladící regály, z nichž si vybíráme sami potraviny. Chladící vitríny, u nichž je obsluha, která nám požadované potraviny navažuje a podává. A také mrazící vany nebo stěny, v nichž nacházíme mražené výrobky.

Spojení bohatých dlouholetých zkušeností, inovace a vysoký standard kvality charakterizují všechny produkty a služby společnosti. Ta vychází vstříc individuálním požadavkům zákazníků. K jejím zvláště silným stránkám patří krátké dodací lhůty, a to díky flexibilnímu způsobu výroby. Přitom má neustále na zřeteli i nákladové hledisko a minimalizuje celkové náklady zařízení. Pokud zákazník hledá spolehlivého systémového dodavatele pro chladicí zařízení, je u firmy Hauser správně.

Chladící a mrazící nábytek umí Hauser ušít zákazníkovi na míru

 Nezřídka je chladící a mrazící nábytek ušitý zákazníkovi na míru. A všem svým produktům a technice odborníci z Hauseru zajišťují doživotní servis. Ve všech zemích má Hauser vybudovanou spolehlivou servisní síť. Své zákazníky si společnost s bohatými zkušenostmi opravdu hýčká.

„Reagujeme na podněty našich zákazníků, jsou pro nás velice důležité. Také na jejich základě neustále inovujeme a vyvíjíme naše produkty. Přitom všem neopomíjíme samozřejmě ani důležitou ochranu životního prostředí. Snažíme se, aby naše výrobky nezatěžovaly ekologii, proto používáme přírodní chladiva,“ vysvětlil jednatel společnosti.

V Čechách byla firma rakouskou společností založena v roce 1991. První a jediný závod u nás byl postaven o rok později právě v jihočeské Kaplici. „V dnešní době má společnost Hauser v České republice výrobní halu a obchodní zastoupení o 330 zaměstnancích. Z toho je 220 lidí přímo ve výrobě, v hale v Kaplici. A ta už dnes dosahuje velikosti téměř čtyřiceti tisíc metrů čtverečních,“ prozradil Pavel Mrzena.

„Věřím, že naše rozšiřování výrobního závodu v Kaplici nekončí,“ podotkl jednatel společnosti Hauser  s tím, že budoucnost firmy je velice slibná. V této souvislosti jednatel připomněl expanzi do Austrálie, kde loni otevřeli první obchody s kompletním chladícím zařízením dodaným společností Hauser. A podobné expanze má firma v plánu i do dalších zemí mimo Evropu. „Plány máme veliké. A ty se netýkají jen celé skupiny, ale i kaplického výrobního závodu. Nebudeme proti, když se nám podaří během dalších let výrobní kapacity až zdvojnásobit. Potenciál na trhu je,“ dodal Mrzena.

Novou výrobní halu zdobí moderní linka na zpracování plechů

Loni společnost Hauser investovala 200 milionů korun do výstavby nové výrobní haly v Kaplici, kterou zdobí moderní automatická linka na zpracování plechů. „Tam vyrábíme veškeré plechové díly, které potřebujeme pro konstrukci chladícího nábytku. Linka je plně automatická a téměř bezobslužná. Od zpracování plochého formátu plechu až po finální výrobek proces na této moderní lince probíhá bez zásahu člověka,“ upřesnil Mrzena.

Pořízení této supermoderní linky společnosti ohromně zvedlo efektivitu práce a podstatně zvýšilo produktivitu a kapacitu. To ale přináší nároky na obsluhu strojů, jejich seřízení a naprogramování. Moderní automatická linka tak rozhodně nevzala lidem práci. V kaplické výrobní hale společnosti Hauser je tomu nyní právě naopak. Nabízí pracovní příležitosti. A to je skvělá zpráva pro Kaplicko a okolí.

„Pro další rozšíření firmy potřebujeme obsadit rozmanité pracovní pozice. Hledáme technology, konstruktéry, vývojáře, zručné zámečníky, elektrikáře, svářeče, obsluhu strojů. Prostě potřebujeme obsadit veškeré strojní profese lidmi, kteří zajistí nejen samotný chod strojů, ale potřebujeme i lidi, kteří strojům práci připraví. Letos nabídneme asi 100 pracovních míst,“ uvedl Pavel Mrzena. „Nabízíme celou řadu zajímavých benefitů a chystáme v tomto směru další novinky. Chceme, aby naši lidé byli spokojeni po všech stránkách,“ dodal jednatel.

Hauser nechá zájemce nakouknout do kaplického závodu

Pokud vás zajímá, jak to vůbec v moderní výrobní hale v Kaplici vypadá, a nebo se jen chcete podívat, kde vaši nejbližší nebo známí či kamarádi pracují, máte jedinečnou možnost v pondělí 8. května. Společnost Hauser totiž na tento májový svátek připravila den otevřených dveří. Program začne už v 10 hodin dopoledne a potrvá až do 16 hodin.

„Chceme nejen lidem z Kaplice, ale z celého regionu, představit blíže firmu a ukázat jim výrobu. Akce nebude spojena jen s prohlídkou závodu, ale připraven je i kulturní program a občerstvení. A to pro velké i malé. Srdečně tak zvu všechny Kapličáky a lidi z okolí k nám. Jen prozradím, že vystoupí kapela Žlutý pes, více neřeknu, to si necháme jako překvapení,“ zve Pavel Mrzena na návštěvu kaplické výrobní haly společnosti Hauser, která se může pyšnit i vlastní autobusovou zastávkou přímo u závodu.

Štítky Kaplice, nábytek, Evropa, jídlo, regál, Česko, Hauser, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chladící a mrazící nábytek z Kaplice znají nejen po celé Evropě, ale už i u protinožců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.