Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šestasedmdesátá nejvlivnější žena Česka vystoupí v Českých Budějovicích

PR článek

Bourání mýtů v podnikání je tématem přednášky v Českých Budějovicích, při které se představí dvě velice zajímavé ženy. Vystupujícími budou Petra Plemlová, maminka čtyř dětí, která se poté, co zůstala s dětmi sama, rozhodla začít podnikat na internetu, a Dita Přikrylová, kterou ředitelka českého Google Táňa le Moigne označila za jednu z nejzajímavějších českých digitálních žen.

Přednášku pořádá českobudějovické coworkingové centrum (coworkingcb.cz) ve spolupráci s organizací JCI South (jcisb.cz). Budějovický Business Kotel se uskuteční v úterý 11. dubna od 17:00 hodin v Stage club&restaurant v Českých Budějovicích. Vstupenky na přednášku jsou k mání v předprodeji na CB systemu budejovicky-business-kotel.

První vystupující, bude Petra Plemlová, maminka čtyř dětí, která se poté, co zůstala s dětmi sama, rozhodla začít podnikat na internetu, kde prostřednictvím svých e-shopů unuo.cz a unuodesign.cz navrhuje a prodává látky, ze kterých zároveň šije dětské funkční oblečení. Díky e-shopům, které mají obrat tři miliony korun měsíčně, může Petra pomáhat dalším maminkám – zaměstnává jich kolem třiceti. Petra se loni umístila na druhé příčce v soutěži Český Goodwill v kategorie Osobnost, která oceňuje firmy, kterých si lidé váží. Petra se během svého povídání pokusí vyvrátit mýtus, že s dětmi se nedá podnikat.

Druhou vystupující bude Dita Přikrylová, kterou ředitelka českého Google Táňa le Moigne označila za jednu z nejzajímavějších českých digitálních žen. Dita vystudovala IT a během studií si uvědomila, jak málo holek se téhle oblasti věnuje a rozhodla se s tím něco udělat. Založila spolek Czechitas, který se věnuje vzdělávání holek v IT, a pomocí kterého bojuje proti zažitým stereotypům, že IT je jen pro kluky. Dita se v minulém roce dostala do žebříčku Forbes 30 pod 30 a zároveň se stala 76. nejvlivnější ženou Česka. Kromě toho získala cenu Evropského občana. Během svého povídání se Dita „postaví“ mýtu, že holky do IT nepatří.

Štítky České Budějovice, Česko, Google, mýtus, přednáška, Dita Formánková, Petra Plemlová, Czechitas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestasedmdesátá nejvlivnější žena Česka vystoupí v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.