Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EGE – Kvalita a odbornost je cestou k úspěchu

PR článek

Společnost EGE se kvalitou svých produktů a komplexností nabízených služeb řadí mezi přední evropské dodavatele speciálních zařízení pro energetiku.

Historie jihočeské výrobní firmy se sídlem v Českých Budějovicích započala v roce 1948, kdy byla zahájena výroba stožárových konstrukcí pro venkovní elektrická vedení. Holding EGE, který dnes zaměstnává 630 zaměstnanců a dosahuje obratu více než 1,5 miliardy korun, zahrnuje kromě mateřské firmy i další dceřiné společnosti se zaměřením na vývoj, výrobu a dodávky pro elektroenergetický průmysl. Jedním z nejdůležitějších a trvalých cílů společnosti je zajištění stability, jistoty a profesního rozvoje pro své zaměstnance.

Výrobní program je na základě hlavních produktů rozdělen do tří samostatných divizí: ocelové konstrukce, silnoproudá elektrotechnika a generátorové vývody elektráren (zapouzdřené vodiče). 

Sekce Ocelové konstrukce – stožáry EGE zná každý

EGE již více než 65 let vyrábí příhradové stožáry pro nadzemní přenos elektrické energie v napěťových hladinách 22 kV-400 kV. Kromě tohoto sortimentu a dalších konstrukcí pro energetiku realizuje dodávky také pro evropské lanové dráhy nebo letecký průmysl. V průběhu října 2015 zahájilo EGE výrobu ocelových konstrukcí v prostorách nově vybudovaného areálu ve Vrátě u Českých Budějovic. Nový provoz je vybaven nejmodernější CNC technologií pro tento druh speciální výroby. Vedle technologického vybavení byl kladen důraz zejména na logistické uspořádání a optimalizaci toků materiálu. Ve třísměnném provozu jsou tak vytvořeny předpoklady pro dosažení objemu výroby na úrovni 10 tisíc tun konstrukcí ročně.

Sekce Elektrotechnika – EGE disponuje unikátním know-how

EGE patří mezi evropské lídry v řešení témat z oblasti kompenzace kapacitních proudů v sítích vysokého a velmi vysokého napětí v případě vzniku zemního spojení. Zaměřuje se na výrobu plynule přeladitelných zhášecích tlumivek, které slouží ke stabilizaci systémů v distribučních sítích. Veškeré produkty se vyznačují vysokou kvalitou dílenského zpracování a maximální provozní spolehlivostí. Disponuje vlastním know-how, schopností vyvíjet nové typy a rychle se přizpůsobovat novým požadavkům kladeným na tento typ zařízení. Předností EGE je zejména vysoká míra flexibility při zohlednění speciálních požadavků jednotlivých zákazníků, které se týkají provedení nebo vybavení vyráběných produktů.

Sekce Zapouzdřené vodiče – EGE dodává do celého světa

EGE si vysokou kvalitou výrobků a komplexností podpory zákazníkům vybudovalo pevnou pozici mezi světovými výrobci generátorových vývodů. Dodává trasy zapouzdřených vodičů, jimiž je vyváděn výkon z generátorů k hlavním transformátorům na elektrárnách. Od roku 1971, kdy byla výroba speciálního typu vodičů v Českých Budějovicích zahájena, EGE zrealizovalo dodávky pro více 500 elektráren v 84 zemích světa. Klíčem k úspěchu na zahraničních trzích, jakými jsou napříkllad Německo, Švýcarsko, USA, ale také Japonsko, Jižní Korea, Spojené arabské emiráty nebo Irák, je trvalé vzdělávání odborníků, zejména obchodníků a techniků, kteří jsou připraveni obstát při prosazování obchodních zájmů společnosti a hledání optimálních technických řešení v náročných podmínkách.

EGE spolupracuje s technickými školami

V EGE hledají nové kvalifikované zaměstnance především mezi absolventy technických oborů a kladou velký důraz na jejich odbornost. Z tohoto důvodu spolupracují se středními technickými školami a umožňují jejich studentům odborné praxe přímo ve výrobních provozech a odděleních technické přípravy výroby. Odbornou praxi v EGE vykonávají studenti učňovských oborů, ale i studenti středních průmyslových škol. Jedná se hlavně o obory se strojním nebo elektro zaměřením. Vysokoškolákům z elektrotechnických fakult je nabízena možnost spolupráce na jejich disertačních pracích.

Úspěšní absolventi výše uvedených oborů najdou v EGE uplatnění nejčastěji na pracovních pozicích – konstruktér, technolog, zkušební a servisní technik, elektromechanik, zámečník, svářeč nebo mechanik, seřizovač. Budoucí spolupracovníci mohou být vysíláni na krátkodobé i dlouhodobé pracovní pobyty v rámci Evropy, ale i celého světa. Naučí se velice rychle samostatnosti, získají potřebné zkušenosti, zdokonalí se v jazykových znalostech a získají kontakty a přátele v zahraničí.

Mezi další zaměstnanecké benefity patří pět týdnů dovolené, příspěvek na stravování v závodní jídelně, měsíční a roční odměny, penzijní připojištění, jazykové a profesní vzdělávání, firemní rekreační středisko a další.

V současné době obsazuje EGE tyto pracovní pozice:
  • obsluhovatel CNC,
  • provozní zámečník
  • strojní zámečník, svářeč kovů
  • skladník hutního materiálu
  • strojírenský dělník
  • vývojář aplikací – Embedded Linux
  • konstruktér elektro
  • zkušební a servisní technik
  • technik montáží – supervisor
Kontaktní údaje:

EGE, spol. s r.o.
Novohradská 34
370 01 České Budějovice

www.ege.cz
tel.: 387 764 104
e-mail: personal@ege.cz

Máte zájem o práci v EGE?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky výroba, České Budějovice, elektrárna, USA, Japonsko, Německo, Evropa, Švýcarsko, Jižní Korea, Irák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EGE – Kvalita a odbornost je cestou k úspěchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.