Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoční dárky nosí Ježíšek. Jeho velkým pomocníkem ale je PPL

Kdyby měl Ježíšek rozdávat pod vánoční stromek dárky sám, zcela jistě by mu to zabralo více než jen Štědrý den. Naštěstí má k sobě velmi šikovné a rychlé pomocníky, kteří mu vše ochotně připraví. Ne, tentokrát nejsme v pohádce, tušíte správně... Sledovat předvánoční ruch jsme vyrazili do depa spediční služby PPL, která měla v posledních dnech velmi napilno, aby rozvezla všechny balíky včas.

Kolem osmi desítek zaměstnanců to však i teď zvládá s naprostým přehledem. Některým kurýrům projde mezi prsty během tohoto období až 160 balíků, které musí denně doručit příjemcům. Přesto nejsou nijak zásadně zahlceni prací a na Vánoce se tak všichni dočkají všech svých dárků.

Zatímco většina z nás ještě tvrdě spí a odpočívá před dalším dnem, kurýři a řidiči kamionů již naplno pracují. Celý proces začíná už odpoledne, kdy se do depa svážejí balíky. Ty jsou zváženy, zaregistrovány a naloženy. Následně se odvezou do Prahy na centrální překladiště, kde se roztřídí do pěti kamionů a paprskovitě vyjedou po celé republice.

Kamiony musí být zpátky v depech do šesté hodiny ranní. Zde se ihned začnou vykládat na třídící lince, odkud si je sbírají řidiči ke svým rozvozovým dodávkám. Poté musí udělat přepravní list, balíky naskenují a odjíždějí na svou trasu. Zároveň znovu svážejí zásilky do depa. Náklad jednoho takového kamionu se podaří vyložit do osmé hodiny ranní. Kolem půl desáté už na depu není ani jeden z řidičů a každý balík míří ke svému příjemci.

Momentálně zažívá spediční služba PPL největší nápor, ostatně jako každý rok. Denně se rozveze kolem deseti tisíc balíků. Nejtěžší zatěžkávací zkouška přišla na začátku tohoto týdne. Poté ale už počet objednávek v e-shopech klesal, a tak končilo i hektické období.

Přestože je budějcký areál PPL v Hlinské ulici rozsáhlý, plánuje se jeho rozšíření. Celoročně sice hala stačí, ale v prosinci dosahuje své maximální kapacity. Připravují se tak plány na zvětšení depa. K tomu by mohlo dojít už příští rok. Dá se totiž předpokládat, že i nadále bude růst objednávek z elektronických obchodů.

Foto Jan Luxík, Jakub Matoušek

Štítky PPL, Ježíšek, Štědrý den, Vánoce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční dárky nosí Ježíšek. Jeho velkým pomocníkem ale je PPL  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.