Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koh-i-noor prodal dceřinou firmu Logarex Smart Metering do Číny

Firma Koh-i-noor holding, lídr v oblasti výroby a prodeje školních a výtvarných potřeb, prodává dceřinou společnost Logarex Smart Metering čínské firmě Hangzhou Sunrise Technology. Hodnotu obchodu firmy nezveřejnily. Logarex se zabývá měřením v energetickém odvětví a nabízí například elektroměry. Nákup je součástí vlny čínských investic do energetických podniků.

„Adekvátní nabídka přišla ve správnou dobu,“ uvedl předseda správní rady Koh-i-noor Energy Vlastislav Bříza. „Nové majitele dobře známe, protože jsme s nimi několik let úzce spolupracovali. Víme, že mají dlouhodobé plány a jejich akvizice bude pro Logarex prospěšná,“ míní.

Součástí transakce je možnost dále využívat po dobu deseti let tradiční název Logarex, přičemž na tradičních pravítkách a další plastové produkci Koh-i-Noor Hardtmuth tato značka zůstane.

Logarex Smart Metering se zabývá pokrytím potřeb energetického odvětví, specializuje se především na měření, zpracování a přenos dat. Nabízí vývoj, výrobu i dodání hotových produktů, zejména elektroměrů. Mezi hlavní odběratele patří nejvýznamnější hráči v oboru jako třeba E.ON Deutschland. Koh-i-noor holding založil firmu Logarex Smart Metering v roce 2011, přičemž Hangzhou Sunrise Technology byla od počátku hlavním dodavatelem.

Koh-i-noor holding sdružuje desítky společností, zaměřených na výrobu a obchodní činnost ve čtyřech oborech - školní a kancelářské potřeby, zdravotnictví, strojírenství a energetika. Nejstarší a nejznámější společností holdingu je Koh-i-noor Hardtmuth, jehož historie sahá až do roku 1790 a je jedním z nejstarších a největších výrobců výtvarných, školních, hobby a kancelářských potřeb na světě.

Koh-i-noor Hardtmuth se loni rozhodl po 11 letech opustit výrobní závod v čínském Nankingu. Důvodem byly stoupající mzdové požadavky, zpřísňující se evropská legislativa i složité logistické plánování výroby. Firma v Číně vyráběla především levnější produkty, určené zejména pro asijský trh a pro hypermarketové řetězce. Výroba se z Číny přesunula do Česka.

Další významnou součástí holdingu je Gama Group zaměřená na výrobu plastové produkce pro všechny obory zdravotnictví. V roce 2012 se součástí skupiny stal největší obchodník s LPG v Česku a na Slovensku - Kralupol. Strojírenskou divizi skupiny tvoří nástrojárny a lisovny, které spojením vytvořili jednu z největších nástrojáren a lisoven v Evropě.

Skupina má desítky výrobních závodů v Čechách a na Moravě, ale i v Bulharsku, Rusku a Číně. Téměř 90 procent veškeré produkce je určeno na export do více než 80 zemí celého světa. Roční obrat skupiny dosahuje 3,5 miliardy korun, zaměstnává téměř 2500 zaměstnanců.

Foto wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Koh-I-Noor, LOGAREX Smart Metering, Čína, výroba, Česko, Vlastislav Bříza, KOH-I-NOOR ENERGY a. s., E.ON, GAMA GROUP a.s., Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koh-i-noor prodal dceřinou firmu Logarex Smart Metering do Číny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.