Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O odpad se nově stará FCC. Jde o legislativní změnu v .A.S.A., kterou lidé nepocítí

Společnost FCC a značka FCC Environment zajišťuje od pondělí pro Budějčáky služby v oblasti odpadního hospodářství. Ale jen papírově. .A.S.A. pod FCC patří již 10 let.

Změna názvu znamená přepis .A.S.A. České Budějovice, s. r. o. na FCC České Budějovice, s. r. o. „Ke změně obchodního názvu společnosti došlo dne 1. února 2016 a počínaje tímto datem se společnost prezentuje i novým logem FCC Environment. Veškeré ostatní údaje jako sídlo nebo IČ se nemění,“ uvedla tisková mluvčí FCC Česká republika Šárka Měřičková.

Obyvatele Budějc budou nejvíce zajímat případné změny v oblasti služeb. Dle Šárky Měřičkové se ale žádné změny nechystají. Pokud někoho úprava názvu společnosti překvapila, je potřeba dodat, že společnost FCC je majitelem .A.S.A. od roku 2006 a značka FCC Environment reprezentuje divizi životního prostředí a jde o jednu ze tří divizí společnosti FCC.

„Cílem uvedené změny je sjednocení názvu a loga společnosti na celoevropském trhu. K tomuto kroku se vedení FCC rozhodlo z důvodu posílení globálního vnímání společnosti v celé Evropě, kde zajišťuje služby v oblasti životního prostředí a služeb pro obyvatele,“ dodává dále mluvčí.

Společnost připravila několik novinek a inovací již v roce 2015. Například se rozšířil svoz bioodpadu ve městě, který dříve probíhal jen v centru. „V roce 2015 se sváželo celkově přes 8 tisíc nádob na 240 litrů bioodpadu. Potvrdil se tak správný trend snížení komunálního odpadu po zavedení odděleného sběru bioodpadu.“

Dále na závěr roku 2015 proběhla instalace 20 kusů nádob na oddělený sběr kovu v intravilánu města. Jedná se o speciální šedostříbrné kontejnery, které jsou obdobné konstrukce jako na textil. Kontejnery jsou zabezpečeny proti vykradení a slouží především pro sběr hliníkových plechovek nebo drobných kovů z domácností. „Na jihu Čech jsme v prosinci 2015 také dokončili výstavbu nové třídicí linky druhotných surovin v areálu skládky Lišov,“ řekla na závěr Měřičková.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky České Budějovice, Česko, biologicky rozložitelný odpad, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O odpad se nově stará FCC. Jde o legislativní změnu v .A.S.A., kterou lidé nepocítí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.