Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějovický soud uložil muži za vraždu kojence opět 16 let vězení

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal v úterý opětovně Michala Nováčka (24) za vraždu kojence na 16 let do vězení. Původně mu soud uložil také šestnáctiletý trest, vrchní soud ale verdikt zrušil a vrátil případ zpět k doplnění dokazování.

Soud shledal znovu čtyřiadvacetiletého Nováčka vinným z vraždy kojence, kterého měl zabít tím, že jej dusil polštářem a dekami. Když nepřestal plakat, prudce na něj nalehl, a tím jej zabil. Dítě zemřelo podle soudního lékaře na zhmoždění plic. Případ, který soud kvalifikoval jako vraždu, se stal vloni v červnu v nočním podniku v Českých Velenicích.

Soud v projednávání případu 27. května prováděl za přítomnosti znalců s figuranty vyšetřovací pokus, jak se události v podniku mohly seběhnout. Také vyslechl psychiatra Jana Tučka, podle kterého Nováček do místnosti, kde bylo dítě, nepřišel s úmyslem zabít, ale mohla se na něm projevit opilost a porucha osobnosti.

Podle znalce z oboru forenzní biomechaniky Jiřího Strause zhmoždění plic nastalo silovým dynamickým účinkem, což mohlo být prudké nalehnutí nebo úmyslné stlačení.

Nováček zabíjel vloni v červnu. V opilosti v nočním podniku v Českých Velenicích dítě své přítelkyně, prostitutky, usmrtil, když plakalo a on chtěl spát. Přikryl jej dekami a polštářem a podle vyjádření znalců na něj prudce nalehl. Nováček sám činu litoval, ale popíral, že by dítě zabil úmyslně a vše označoval za nešťastnou nehodu.

Matka dítěte už dříve uváděla, že ji Nováček nutil k prostituci. On sám nepracoval, žili z toho, co žena prostitucí vydělala. Nováček hodně pil a hrál automaty.

Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly zákonnou lhůtu na rozmyšlenou.

Autor: Dobrin Stojcev Mediafax

Štítky vražda, České Budějovice, prostituce, Jan Tuček, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický soud uložil muži za vraždu kojence opět 16 let vězení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.