Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Azbestové prázdniny ve školách na Máji

V pondělí 28. listopadu zůstanou dveře obou základních škol a waldorfské školy na sídlišti Máj pro žáky i pedagogy zavřené. Důvodem je preventivní rozhodnutí zřizovatele základních škol, Statutárního města České Budějovice.


Město tím reaguje na předběžné výsledky kontrolních měření Zdravotnického ústavu, podle kterého byly zjištěny ve školách nadlimitní hodnoty minerálních a azbestových vláken.

V průběhu kontrolních měření, prováděných v obou ZŠ na sídlišti Máj 1. až. 4. listopadu, byly podle dosud oficiálně nepotvrzených informací v některých částech objektů naměřeny nadlimitní hodnoty respirabilních (vdechnutelných) vláken.

Jejich výskyt má pravděpodobně souvislost s odstraňováním původních obvodových dílců, tzv. boletických panelů, které minerální vlákna včetně azbestu obsahují. Dílce byly odstraňovány v rámci projektu „Kompletní zateplení pavilonů ZŠ Máj I a II“ v době prázdnin.

Na základě těchto skutečností rozhodl zřizovatel o přijetí preventivních opatření, tedy o přerušení provozu obou škol.Pokud budou informace o nadlimitních hodnotách potvrzeny, budou učiněna další preventivní a sanační opatření, která zajistí úplnou eliminaci škodlivin v prostorách škol.

V pondělí 28. listopadu bude pro všechny žáky zajištěn náhradní program mimo prostory škol.

Informace o vývoji situace a o dalším průběhu výuky, respektive náhradního programu v dalších dnech, budou rodičům sděleny v pondělí 28. listopadu. Nejpozději tehdy se také uskuteční další jednání vedení města s řediteli škol.

O dalším vývoji vás budeme informovat.

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azbestové prázdniny ve školách na Máji  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.