Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V noci na úterý se přes jih a východ republiky přeženou další bouřky

Východní část Česka a jižní Čechy zasáhnou dnes večer a v noci na úterý další bouřky. Ojediněle mohou být i silné. Doprovázet je bude silný vítr, který v nárazech může dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů za hodinu, a přívalové deště s kroupami. Výstraha, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, platí pro osm krajů od dnešní páté hodiny do zítřejší druhé hodiny ranní. Proti nedělním informacím je rozšířená o pět okresů Jihočeského kraje.

V deštích naprší až 35 litrů vody na metr čtvereční. Déšť může rozvodnit malé toky a zatopit sklepy, vítr by mohl lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat i kroupy a blesky, uvedli meteorologové.

Bouřky by se podle ČHMÚ měly objevit v Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji, dále v kraji Vysočina a několika okresech Královéhradeckého a nově i Jihočeského kraje. V jižních Čechách půjde o okresy Dačice, Jindřichův Hradec, Kaplice, Trhové Sviny a Třeboň.

Bouřky postupovaly přes Českou republiku i v noci na dnešek, podle informací meteorologů na facebooku šlo o "poměrně aktivní bouřkový systém". Bouřky přešly z Bavorska přes jihozápadní a střední Čechy až do severovýchodních, kde zeslábly. V deštích spadlo maximálně 20 litrů vody na metr čtvereční.

Dnešek má být nejteplejší z celého týdne, od úterý se v Česku mírně ochladí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bouřky, výstraha, meteorologové, Jihočeský kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Pardubický kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, bouřka, Facebook

V noci na úterý se přes jih a východ republiky přeženou další bouřky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.