Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejnižší teplotu naměřili meteorologové na šumavském vrcholu Plechý. Rekordy nepadly

Nejnižší teplotu minus 20,6 stupně naměřili v jižních Čechách dnes 27. února ráno meteorologové na šumavském vrcholu Plechý. Rekordy z roku 1947 nebyly překonány. Tehdy byl mráz větší o minus pět až osm stupňů. Přes den budou v kraji nejvyšší denní teploty od minus devíti do minus šesti stupňů. Silnice v kraji jsou holé a sjízdné.

Na šumavském kopci Plechý vysokém 1378 metrů byla dnes okolo 7:00 teplota minus 20,6 stupně, což je dnešní nejnižší hodnota v kraji. Na vrcholu Bučina bylo minus 19,9 stupně, Churáňov měl minus 18,7, stanice Kvilda - Perla minus 18,4 stupně.

„Nejsou velké rozdíly, v nížinách je mezi minus třinácti a minus šestnácti. Jak fouká vítr a jak se zatáhlo, je to hodně podobné, teploty jsou vyrovnané,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Soňa Abrahámová.

V kraji bude dnes oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus devíti do minus šesti stupňů, na horách v 1000 metrech bude minus 15 stupňů.

Všechny jihočeské silnice jsou sjízdné, holé, suché a vymrzlé. „Viditelnost bez omezení. Na Šumavě je minus 18 stupňů, v horských oblastech jsou zmrazky kryté inertním posypem, tam musí řidiči dávat pozor,“ varovala Abrahámová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zima, mráz, chlad, počasí, předpověď, Jihočeský kraj, Bučina, Churáňov, Kvilda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejnižší teplotu naměřili meteorologové na šumavském vrcholu Plechý. Rekordy nepadly  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.