Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řezničina je především tvrdá práce, říká zakladatel Antoni uzenin. Známá firma rozšiřuje své zaměstnanecké řady

 
čtvrtek, 11. října 2018, 18:12

Když Josef Antoni zakládal v roce 1991 svoje vlastní soukromé řeznictví, které v porevoluční době bylo velmi žádané, ani netušil, že píše novodobou historii nejstaršího řemesla krumlovského s první zmínkou již v roce 1347. Tehdy byl totiž založen první cech řeznický, nejstarší z cechů tehdejších rožmberských vladařů.

Hned při příjezdu do výrobního závodu v Dolním Třeboníně nás lákají poutače na tradiční a vyhlášené „hotovky“ místního bufetu. Vůně z udíren se line celým areálem a naše chuťové buňky se rozbíhají na plné obrátky. Začínáme chápat, že zde jsme správně a srdečné přivítání nás v dojmu jen utvrzuje.

„Řezničina je především tvrdá práce. Vše začalo myšlenkou vyrábět uzeniny dle našich předků. První kroky nebyly snadné, ale měl jsem skvělé učitele jak z českých, tak rakouských sudet, takže o tom, jak vyráběli uzeniny dříve naši prarodiče a rakouští sedláci, opravdu něco víme. Každý náš výrobek má svůj příběh. Právě tradiční receptury a příběhy těch lidí jsou to, co dodává našim výrobkům punc jedinečnosti a náskok před konkurencí. Byl to právě ten impuls, proč jsem začal podnikat," začíná Josef Antoni svůj příběh.

Příběh Antoniho uzenin zajímal stále více lidí, prodejnu s malou výrobnou o dvou lidech, brzy nahradila větší v historické části Plešivce. „Ta ale brzy přestala také vyhovovat a v roce 2002 byl postaven výrobní závod v Dolním Třeboníně splňující veškeré standardy Evropské unie, který je základnou pro výrobu našich delikates a zpracování masa dodnes. Byla to fuška, ale pokud máte správnou motivaci, sílu a děláte věci srdcem, dokážete cokoliv,“ říká zakladatel firmy.

Značka Antoni od počátku svého vzniku nabízí téměř výhradně bezlepkové uzeniny. Více než 180 tradičních receptur a pravidelně oceňované výrobky nejen v regionu, ale především u zákazníků v hotelech, cateringových firmách, školách a školkách, či většině vltavských kempů, stejně jako v obchodních řetězcích nebo michelinských restauracích. To jsou výsledky, kterými se firma Antoni může pochlubit. Poctivá řeznická práce a vytrvalost je zde vidět na každém kroku.

„Vždy když jsem přišel s novým výrobkem jako je Krumlovský špek, Uherská klobása s vlašskými ořechy nebo Krumlovský salám se sýrem, všichni se mi smáli, nevěřili mi. Šel jsem si vždy vlastní cestou a vyplatilo se. Často mi pomáhala celá rodina, děti věšely špekáčky na klece nebo myly bedny,“ vzpomíná Josef Antoni.

Dnes má firma 34 zaměstnanců„Není snadné vše v nelehké době velkých řetězců zvládnout. Náš obor je specifický a zaměstnance sháníme kde se dá. Nabízíme řadu benefitů včetně možnosti zaměstnaneckých nákupů našich výrobků, což se nám osvědčilo. Výroba tradičními postupy je náročná, přesto se nám daří „Dobroty od srdce“ na trhu prosadit a držet vysokou kvalitu. Lidé nás znají a ví, že se na naši kvalitu mohou spolehnout, to je to nejdůležitější,“ dodává majitel.

Výroba tradičních uzenin se tak dnes více zaměřuje právě na speciality, které jsou rozváženy vlastními chladícími vozy na pravidelných linkách nejen po jižních Čechách, ale i dalších regionech v České republice, včetně Plzně či Prahy, kde se firmě daří prosadit se i ve velké konkurenci značek.

Kromě vlastních prodejen v Dolním Třeboníně, Třeboni či Českých Velenicích, můžeme Antoniho dobroty najít regionálně v řetězcích Jednota Coop, Billa, Makro, či Flop a Plus Jip a vybraných řeznictvích a farmářských obchůdcích snad po celých Čechách.

Firma Antoni se tak se svými uzenářskými specialitami těší stále velké oblibě u zákazníků i obchodních partnerů a právem tak patří mezi top výrobce kvalitních bezlepkových uzenin. K pivu, vínu nebo jen namazat na chleba? To jsou Antoniho tradiční dobroty od srdce.

 

O jakou pozici máte zájem?

 
 


 

Kam dál?

Vepřové maso putující k nám ze zahraničí čekají kontroly a vyšetření

sobota, 29. září 2018, 14:49

Kvůli výskytu afrického moru mezi prasaty v Evropě, přikročila Státní veterinární správa (SVS) k novým opatřením, aby zabránila...

Královský košt v Budějcích nabídne výběr těch nejlepších moravských a...

čtvrtek, 27. září 2018, 17:46

Milovníky vín čeká 13. října od 18 hodin v hotelu Clarion tradiční Královský košt. Vinařský projekt Krále vín České republiky...

Deset rad, jak houbám prodloužit život

neděle, 16. září 2018, 10:12

Houbařská sezóna je v plném proudu, houbaři se z lesů vracejí s plnými košíky. Nejobvyklejším způsobem zužitkování přebytků je...

Falšování burčáku? Na co si dát pozor

sobota, 25. srpna 2018, 14:34

Běžně začíná sezona burčáku až v polovině srpna. Díky tropickému počasí a rekordně brzké sklizni vína se letošní burčák objevil...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Aktualizováno před 5 hodinami

České volby do Evropského parlamentu vyhrálo ANO před ODS a Piráty. ČSSD propadlo

České volby do Evropského parlamentu znovu vyhrálo vládní hnutí ANO, bude mít šest europoslanců o dva více než dosud. Za ním skončila ODS se čtyřmi europoslanci, která počet mandátů zdvojnásobila. Třetí místo obsadili Piráti se třemi europoslanci. Po dvou europoslancích budou mít SPD a KDU-ČSL, komunisté jen jednoho oproti dosavadním třem. ČSSD zastoupení v europarlamentu ztratila, stejně jako Svobodní. Podle Hamáčka se vedení strany bude soustředit na přípravu na krajské volby. Ty by se měly konat příští rok.

Extrémní srážky budou častěji, podle odborníků by pomohla hluboká orba

Povodně z intenzivních srážek jsou přirozeným jevem, zemědělská půda by však mohla zadržet více vody, kdyby se hlouběji oralo. Novinářům to sdělili Martin Hanel a Petr Máca z Fakulty životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze. Do budoucna bude se zvyšující se teplotou růst množství vlhkosti ve vzduchu, srážkové extrémy tak budou pravděpodobně růst, upozornili.

Fotbalgolf pod Ještědem - stavte se tento skvělý sport vyzkoušet

Fotbalgolfová sezóna 2019 vypukla v Liberci naplno. Hřiště letos bylo otevřeno o měsíc dříve než v loňském roce a díky příznivým přírodním podmínkám a dostatečnému dešti je aktuálně ve skvělé formě.