Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Na Beko Fresh Festivalu budou moct lidé ochutnat třeba medvěda

 
pondělí, 28. května 2018, 18:03

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „Milujeme dobré jídlo!“ zamíří 9. a 10. června do Českých Budějovic. Nabídne nejen bohatý program založený na gurmánských zážitcích a velkolepé show s vystoupením známých kuchařských es, ale také představí zajímavé kulinářské směry.

Jedním z nich bude například extrémní catering. Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky. Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte.

V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu. Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamská krajta a krokodýl ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.


Bůvolí burger.

Maso vybraných zvířat není podle Töpfera chráněno. „Pro festivalové menu s tématem extrémního cateringu jsme vybrali maso sice vzácných, nicméně nechráněných zvířat,“ objasnil. „Většinou jde o regulovaný odstřel zvířat, která jsou v daném regionu, kde se nachází, buď přemnožená, nebo existují i jiné důvody povolené regulace, jako je například agresivita. Taková nabídka masa není běžná a je velmi úzkoprofilová, proto jde ve finále o poměrně nákladné jídlo a není ho moc. Například medvěd  má i speciální certifikát, který dokládá jak schválený odstřel, tak pravost medvědího masa,“ poznamenal Töpfer.

Na programu bude molekulární mixologie, kulinářské workshopy a hlasování o top restauraci

Kromě extravagantních pochoutek se ale během víkendu představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebude ani živá show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Marcel Ihnačák, Roman Vaněk nebo Ivan Vodochodský. Propojení kvalitního vína s jídlem přiblíží Kamil Piálek a v molekulární mixologii plné barev vystoupí Tomáš Kubíček. Provoněnou show s výbornou kávou předvede Roberto Trevisan. Prvorepublikovou gastronomii představí šéfkuchař Radek David. Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy a přednášky. Hlasováním si můžou zvolit top restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

Vstupenky mohou lidé zakoupit na místě, v předprodeji v sítích GoOut nebo Ticketportal, ale také na stránkách festivalu. Předem koupené vstupenky stojí sto korun a zahrnují lákavý bonus v podobě školy čepování piva. Na místě zaplatí návštěvníci sto korun za jednodenní vstupné a ZTP a děti do 130 centimetrů neplatí nic. 

Soutěž o vstup a degustaci festivalového menu (9. června, areál výstaviště)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát sobotní vstup pro dvě osoby a degustaci festivalového menu připraveného při show Zdeňka Pohlreicha. Stačí jen do pondělí 4. června do 10:00 správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Správná odpověď byla za B. Vstup pro dvě osoby a degustaci menu vyhrává Andrea Weberová. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Tisková zpráva
 


 

Kam dál?

Snídaně bez námahy? Najezte se v KFC

pátek, 25. května 2018, 14:20

Znáte to, každé ráno řešíte, co si dáte k jídlu. Nechce se vám pořád něco připravovat? Řešení nabízí KFC. Síť oblíbených...

DRBNA BARISTKA: Jak poznat kvalitní výběrovou kávu, aneb jak se při...

sobota, 19. května 2018, 12:32

S kávou se většina z nás setkává dnes a denně, avšak bohužel ne vždy jde o kávu kvalitní. Ale znáte to, kolikrát potřebujeme kávu...

Čeští kuchaři s budějčákem Janem Horkým získali v prestižní soutěži...

pondělí, 14. května 2018, 08:29

Kuchařský národní tým, v čele s budějčákem Janem Horkým, zvítězil na prestižní kuchařské souěži v Singapuru. Šestičlenný tým...

Pochutnáte si na gothajském salámu? Každý druhý v nezávislém testu...

neděle, 13. května 2018, 17:51

Gothajský salám má stále cejch dělnické svačiny a laciné uzeniny. Prodává se u nás již od dob první republiky a v obchodech lze...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Kvůli viru rybáři v Praze utratili na 120 tun ryb

Ve dvou pražských rybnících ve Vinoři se vyskytla kapří herpes viróza. Rybáři tak museli utratit na 120 tun ryb, aby zamezili další nákaze. Rybníky teď vypustí, vysypou vápnem a nechají šest týdnů ladem, řekl za Český rybářský svaz Pavel Vrána. Koi herpes viróza postihuje koi kapry, tedy ozdobné barevné druhy, i kapry obecné.

ČSSD má podle Babiše jasně říct, pokud si nepřeje být ve vládě

Pokud si sociální demokraté nepřejí být ve vládě, měli by to jasně říct. Televizi Prima to v pátek řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Chválí si sice spolupráci s vicepremiérem a předsedou ČSSD Janem Hamáčkem, sociální demokraté jsou ale podle něj nejednotní a neustále hledají argumenty, proč ve vládě nebýt. ANO a ČSSD mají na mnoho věcí rozdílné názory a pokud to tak bude pořád, není to dobrá situace pro budoucnost koaliční vlády, míní Babiš. Hamáček na twitteru reagoval, že ČSSD si ve vládě přeje být, ale za předpokladu, že bude dodržována ústava a rozpočet umožní fungování jejích ministerstev.

Klíšťovou encefalitidou se v Česku letos nakazilo zatím 297 lidí

Klíšťovou encefalitidou se letos v Česku nakazilo do konce července 297 lidí. Více než třicet případů bylo zaznamenáno ve Středočeském, Pardubickém, Moravskoslezském, Jihomoravském a Jihočeském kraji. Vyplývá to z údajů Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Nemocných zřejmě kvůli delší inkubační době ještě přibude. Loni bylo případů za celý rok přes 700.