Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jak naučit vařit i kancelářskou krysu? Gourmet Factory zná odpověď

 
pátek, 11. prosince 2015, 16:00

Minulý týden proběhl v prostorách společnosti Beneš nábytek unikátní kurz vaření od Gourmet Factory. Tématem pro středeční večer tentokrát byla americká kuchyně a účastníci kurzu si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet vaření dýňové polévky, hamburgerů, domácích hranolek či grilovaných žebírek a křidélek.

Kurz pod vedením Petra Šímy je vytvořen tak, aby naplnil očekávání jak kuchařů začátečníků, tak i pokročilých. Účastníci tedy dostali odpovědi jak na otázky typu „Jak se neříznout nožem a neamputovat si prst?“ nebo „Proč domácí housky balit do vlhké utěrky?“ K nabývání znalostí a ostychu v pokládání začátečnických otázek napomohla i velmi familiární atmosféra, přátelské prostředí a sklenka dobrého vína. Z práce individuálních dvojic se tak brzy stává skupinové vaření.

„Bál jsem se, že se na kurzu ztrapním, protože amatéra, jako jsem já, najdete jen těžko. Nakonec jsem se však naučil spoustu základů, ale i pokročilých technik, jak připravit velice chutná a relativně jednoduchá jídla,“ vzpomíná redaktor Matěj Matoušek. „Naši dýňovou polévku obdivovali i další účastníci kurzu včetně šéfa kurzu Petra Šímy,“ dodává se smíchem. Uvařit delikatesní dýňovou polévku se ale podařilo především proto, že vaří dvojice, které se vzájemně doplňují. „Zatímco Matěj řešil správné držení nože a dodržování základních bezpečnostních pravidel, mě zajímalo, zda se polévku hodí zahustit spíše bramborami, nebo červenou čočkou,“ doplňuje redaktor Filip Matoušek.

Při kurzech spolu vaří dvojice a je jedno, zda jde o partnerské či manželské páry, nebo o dvojice stejného pohlaví, které si při vaření užijí spoustu zábavy. K té pomáhá i Jan Krob, jenž Gourmet Factory vede a při všech kurzech se stará o spokojenost účastníků. Nespornou výhodou večerního kurzu je také to, že co si kuchaři navaří, to si rovněž sami sní. Nutno podotknout, že ačkoliv se celé menu skládalo ze čtyř chodů, nezanechali po sobě kuchaři vůbec nic. „Asi jsme si to prostě uvařili hodně dobře,” uzavírá Filip Matoušek.

A proč se vlastně kurzu tohoto typu zúčastnit? Například proto, že Petr Šíma, jeden z několika vedoucích kurzů od Gourmet Factory, vařil u Jamieho Olivera. Podle něj je v Česku spousta nadaných kuchařů. „Jsme na tom hodně dobře, třeba Martin Svatek je podle mého názoru nejlepší kuchař v Čechách a je z Tábora. Naši kuchaři mají své jméno, akorát jen když jedou na světovou soutěž, tak si to víceméně platí sami, ale když tam jede tým z Ameriky, tak ten na to má těžkou finanční podporu. V tomhle konkurovat světu nemůžeme, ale rukama ještě jo,“ přidává závěrem svůj pohled na věc.

Recept na dýňovou polévku
 


 

Kam dál?

Akční nabídka RYNKU: Za skvělou cenu nakoupíte vepřovou půlku s kůží...

středa, 9. prosince 2015, 10:45

V dnešní době se mnoho z nás snaží pečlivě vybírat potraviny, které nakupujeme pro sebe a svou rodinu. Často nerozhoduje ani...

SOUTĚŽ: Gourmet factory - škola vaření, která vás bude bavit

pondělí, 30. listopadu 2015, 15:47

Sháníte originální dárek nebo chcete zlepšit své kuchařské umění? Nadělte sobě nebo svým blízkým poukaz do školy vaření Gourmet...

Citro Bar - Restaurant nabízí každý pátek a sobotu předkrmové menu

pátek, 27. listopadu 2015, 08:42

S novinkou přišel pro své zákazníky před pár dny Citro Bar - Restaurant. Během pátku a soboty, kdy chodí do útulného prostředí...

Vánoční večírek? Jedině v Hotelu U Solné brány 

čtvrtek, 26. listopadu 2015, 13:31

Chystáte vánoční večírek pro klienty či zaměstnance vaší firmy nebo se chcete potkat s širší rodinou? Stále ještě hledáte ideální...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

ROZHOVOR: Stěžovat si, ale nic nedělat, to je česká povaha. Chceme to změnit, říká iniciátor protestu Rezek proti vedení fotbalu

Je jedním z iniciátorů nedělního protestu v nižší fotbalové soutěži, kdy hráči Opočna a Přepych v I.B třídě na Královehradecku reagovali na neuspokojivou situaci v českém fotbale. Protest vzbudil velké pozdvižení napříč celou republikou. Jenže pochvalná slova a poplácávaní po zádech nestačí. Český fotbal se potápí ke dnu rychleji než Titanic a podle slov trenéra Opočna Tomáše Rejzka je na čase přestat tlachat a začít konat. Cíl? Sesunout z trůnu místo předsedu fotbalového svazu Romana Berbra

Do některých škol v ČR chodí tisíc dětí, do jiných míň než deset

Velikosti škol v Česku jsou velmi rozdílné. Zatímco do těch největších může chodit i víc než tisíc dětí, nejmenší navštěvuje jen několik jednotlivců. Nejvíce žáků, a to 1918, bylo loni ve střední škole v Charbulově ulici v Brně. Naopak jen jediné dítě chodilo do církevní mateřské školy pro mentálně postižené v Praze 4. Větší školy někdy vznikly sloučením původních menších škol a nabízí výuku v několika budovách. Vyplývá to z údajů ministerstva školství.

Skupina Rewe, majitel Exim Tours, kupuje CK Fischer

Německá skupina Rewe, majitel Exim Tours, kupuje od skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka Cestovní kancelář Fischer, napsal dnes server iDNES.cz. Výši transakce neuvedl. Zástupci firem se k obchodu odmítli podle serveru vyjádřit. Spojení špiček českého trhu se zájezdy musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).