Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Bistro Cobliha: Místo, kde chuť a vůně navodí pocit domova

středa, 27. září 2017, 16:00SpolečnostGastronomieČeskobudějovicko
 

S cílem změnit konzervativní České Budějovice v oblasti gastronomie vytvořil rodinný klan Třeštíkových nový koncept nazvaný Bistro Cobliha. Na místě, kde dřív byla pekárna, však koblihy nedostanete. Naopak se setkáte s jednoduchou nabídkou, která...

 

Jihočeský krajský úřad hledá nového nájemce gastroprovozu v centru Českých Budějovic

neděle, 3. září 2017, 12:18SpolečnostGastronomieByznys
 

Dobrého jídla není nikdy dost a co teprve míst, kde dobře vaří. Pro všechny zájemce o podnikání v gastronomickém sektoru se právě naskýtá skvělá příležitost chopit se provozu jídelen, které nabídnou strávníkům chutnou a cenově rozumnou...

 

Šéfkuchař Adam Hoďánek: Styl, který Žlutá ponorka produkuje, se v Čechách moc nevaří

středa, 9. srpna 2017, 19:45RozhovoryGastronomieČeskobudějovicko
 

Jestli hledáte gurmánský zážitek, jste na správné adrese. Cocktail bar & Restaurant Žlutá ponorka se totiž v novém žebříčku týdeníku Euro dostal mezi deset nejlepších mimopražských restaurací. Má tak na svém kontě něco jako „českou michelinskou...

 

Čokoládové zmrzliny bez čokolády. Test ovládla Noblissima z řetězce Lidl

úterý, 1. srpna 2017, 21:33GastronomieSpolečnost
 

V létě si téměř každý rád pochutná na zmrzlině, mezi nejoblíbenější patří čokoládová. Spotřebitelský časopis dTest nakoupil v českých obchodech šestnáct různých čokoládových zmrzlin a nechal je prověřit v laboratoři. Odlišují se nejen použitým...

 

Valmer naservíruje Českým Budějovicím francouzskou lásku k jídlu

pondělí, 31. července 2017, 09:58GastronomieSpolečnostČeskobudějovicko
 

Kouzlo a chuť Francie v Českých Budějovicích! Zajímavý gastronomický koncept přináší na jih Čech Valmer Restaurant & shop. V nové restauraci s prodejnou delikates na Husově třídě najdou hosté skvělé jídlo, příjemnou atmosféru a, jak její majitelé...

 

Samson se vrací. Jeho světlá „desítka“ je stříbrná

čtvrtek, 15. června 2017, 12:49GastronomieČeskobudějovicko
 

Světlá výčepní „desítka“ značky Samson bodovala na soutěži Pivo České republiky 2017, která proběhla v Českých Budějovicích. Klání mělo jedenadvacet kategorií a zúčastnilo se ho 361 soutěžních vzorků. To je přibližně o dvacet více než v loňském...

 

Gurmánský víkend aneb ohlédnutí za Bosch Fresh Festivalem

středa, 14. června 2017, 20:32KulturaČeskobudějovickoGastronomie
 

První květnový víkend se na českobudějovickém výstavišti nesl v duchu gurmánských zážitků. Bosch Fresh Festival nabídl návštěvníkům klasickou i netradiční kuchyni, ale i zážitek v podobě kuchařských show profíků z oboru.

 

Na mezinárodní výstavě Expo 2017 budou i zástupci jižních Čech

čtvrtek, 8. června 2017, 15:14SpolečnostGastronomieKulturaZábava
 

Součástí mezinárodní výstavy Expo 2017, na jejíž zahájení letí do kazašské Astany i prezident Miloš Zeman, bude také Jihočeský kraj. V české expozici Důmyslnost řešení bude představen ve spolupráci se státními agenturami CzechTourism a Czech...

 

Samosběr jahod láká, ministerstvo ekologicky šetrné pěstitele podporuje

středa, 7. června 2017, 13:13SpolečnostGastronomie
 

Sezona jahod začala. Průměrný Čech sní ročně kolem 2,5 kilogramu sladkého ovoce. Není tak divu, že v České republice úspěšně funguje jejich komerční pěstování. Ministerstvo zemědělství přichystalo program podpory, kterým pěstitele v jejich...

 

PardálOVO bezové a jablečné Somersby patří k nejlepším pivům v republice

úterý, 6. června 2017, 16:21ČeskobudějovickoSpolečnostGastronomie
 

Budějovický Budvar uspěl v soutěži Pivo České republiky 2017 hned na dvou frontách. Nejlepším ochuceným pivem je PardálOVO bezové, třetí pozici mezi cidery pak ukořistilo jablečné Somersby. Oba produkty získaly prestižní ocenění v konkurenci 410...

 
Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Internet během zápasu Slavie překonal provozní rekord

Český internet v úterý zaznamenal během utkání Ligy mistrů mezi Interem Milán a Slavií provozní rekord. Hlavním uzlem NIX, který propojuje sítě jednotlivých poskytovatelů, protékal v jednu chvíli jeden terrabit dat za sekundu. Uvedl to správce uzlu NIX.CZ.

ROZHOVOR: Stěžovat si, ale nic nedělat, to je česká povaha. Chceme to změnit, říká iniciátor protestu Rezek proti vedení fotbalu

Je jedním z iniciátorů nedělního protestu v nižší fotbalové soutěži, kdy hráči Opočna a Přepych v I.B třídě na Královehradecku reagovali na neuspokojivou situaci v českém fotbale. Protest vzbudil velké pozdvižení napříč celou republikou. Jenže pochvalná slova a poplácávaní po zádech nestačí. Český fotbal se potápí ke dnu rychleji než Titanic a podle slov trenéra Opočna Tomáše Rejzka je na čase přestat tlachat a začít konat. Cíl? Sesunout z trůnu místo předsedu fotbalového svazu Romana Berbra

Do některých škol v ČR chodí tisíc dětí, do jiných míň než deset

Velikosti škol v Česku jsou velmi rozdílné. Zatímco do těch největších může chodit i víc než tisíc dětí, nejmenší navštěvuje jen několik jednotlivců. Nejvíce žáků, a to 1918, bylo loni ve střední škole v Charbulově ulici v Brně. Naopak jen jediné dítě chodilo do církevní mateřské školy pro mentálně postižené v Praze 4. Větší školy někdy vznikly sloučením původních menších škol a nabízí výuku v několika budovách. Vyplývá to z údajů ministerstva školství.