Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česko má třetí nejvyšší platbu za jeden GB mobilních dat v Evropě

Průměrná platba za jeden GB dat v mobilních sítích LTE je v Česku třetí nejvyšší v Evropě. Vede Belgie před Německem, kde vychází jeden GB na zhruba sedm dolarů, v České republice je to pět dolarů. Vyplývá to z analýzy společnosti Point Topic za letošní první čtvrtletí.

Za Českou rpublikou následuje ve výši plateb přepočtených podle parity kupní síly Španělsko a Slovensko. Naopak mezi nejlevnější země s náklady hluboko pod jedním dolarem patří Finsko, Rakousko nebo Švýcarsko.

Operátoři ve Finsku, Rakousku a Švýcarsku zároveň nabízí v průměru největší měsíční objemy dat v rámci tarifů. Ve Finsku je to v průměru 500 GB, v dalších dvou zemích mezi 400 a 300 GB. Česko na třetím místě odzadu nabízí v průměru méně než deset GB měsíčně.

Ve výši průměrného měsíčního tarifu patří ČR s 33 dolary k evropskému průměru. Nejdražší tarify jsou na Kypru a v Řecku, kde měsíční platba dosahuje více než 53 USD, nejméně, zhruba 25 dolarů, zákazníci platí v Lucembursku nebo v Itálii. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky data, GB, platba, síť, Česko, Švýcarsko, LTE, dolar, Evropa, Finsko, Německo, Belgie, Rakousko, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko má třetí nejvyšší platbu za jeden GB mobilních dat v Evropě  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.