Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Milan Tripes: Odšťavňování mi zachránilo život

Milan Tripes, majitel obchodu Zdravá spižírna na Suchomelské 4 v Českých Budějovicích, před třemi lety málem zemřel na selhání imunity. Lékaři mu nejen nedokázali pomoci, dokonce ani nikdy nestanovili diagnózu. Vydal se proto jinou cestou a za pár dní se, už zcela zdráv, podělí o své zkušenosti na workshopu o odšťavňování.

Do stavu na pokraji života a smrti dostal osmadvacetiletého Milana jeho destruktivní životní styl. Jídlo z fast foodu, šestkrát denně káva, málo odpočinku a žádný pohyb. Není divu, že tělo začalo skládat účty a Milan se ve svých pětadvaceti letech ocitl na jednotce intenzivní péče (JIP). Lékař mu tehdy dával jen pár dní života.

Milane, co se vám honilo hlavou, když jste se dozvěděl, že možná umřete?
Na JIP se mi honily hlavou pouze černé myšlenky, protože jsem cítil, že tělo je na tom opravdu špatně. Byl jsem fakt hodně na hraně. Pamatuji si, že jsem si říkal, že udělám vše pro to, abych toto už nikdy nezažil. Všechno jsem chtěl hodit za hlavu a začít nový život, kde budu na prvním místě já.

Jak dlouho jste byl nemocnici? A co jste tedy dělal po propuštění?
Na JIP jsem vydržel pouze jeden den a poté jsem na vlastní žádost odešel, jelikož psychicky jsem se tam cítil strašně. Potom jsem se po x letech nastěhoval k rodičům, protože jsem se necítil na to bydlet sám. V dalších dnech jsem prakticky jen ležel a sledoval videa na Youtube, kde jsem hledal inspiraci k tomu, jak se vysvobodit ze zdravotních problémů. Ta videa byla zlomová.

V čem?
Na videích jsem viděl lidi, kteří si prošli různými nemocemi, ale najednou vypadali fantasticky. Recept na zdraví jsem hledal v zahraničních videích dlouho, až jsem objevil několik inspirativních osobností, hlavně Jaye Kordicha. Jeho životní příběh s uzdravením byl postaven na čerstvě lisovaných šťávách a na jezení ovoce a zeleniny. Zpočátku se mi to pro mě nezdálo jako reálné, ale vzhledem k tomu, že jsem neměl na vybranou, řekl jsem si, že to zkusím. Začal jsem hledat vhodné odšťavňovače, až jsem se dostal k odšťavňovači Sana EUJ-707. Po zakoupení jsem takřka přes noc změnil jídelníček na šťávy a živou stravu.

Dá se tedy říct, že i vy jste se uzdravil jen díky ovoci, zelenině a šťávám z nich? Zcela bez zásahu moderní medicíny?
Už v době, když jsem začínal hodně ztrácet váhu a ještě jsem nevěděl proč, jsem spolupracoval s lékaři, kteří si však se mnou nikdy nevěděli rady. Zkusil jsem tedy alternativu, která zafungovala. Přes tři roky jsem byl jen na šťávách a živé stravě, nic jiného jsem nejedl. K snídani a obědu jsem jedl ovoce, večer zeleninu. Ovoce a zelenina mají neskutečnou léčivou a regenerační sílu, akorát je důležité, aby byly v bio kvalitě. Taky jsem každé ráno začínal čerstvě lisovanou šťávou a během dne jsem vypil okolo dvou až tří litrů. Dodnes si ranní start bez šťávy neumím představit.

Nemyslíte si, že by bylo dobré, kdyby o vašem příběhu vědělo víc lidí? Mohou vás v nejbližší době někde potkat?
V nejbližší době je možné poslechnout si můj životní příběh na workshopech, které pořádáme s týmem Eujuicers. Myslím si, že informace z těchto workshopů jsou ojedinělé a pro některé budou naprosto zásadní pro to, aby také udělali výraznou změnu v celkovém životním stylu. Před třemi lety by mi taková akce výrazně usnadnila rozhodování o výběru odšťavňovače, potravin či receptů. Každý, kdo přijde, si bude moct vyzkoušet odšťavňovače, které jsou kvalitativně a uživatelsky výrazně odlišné od ostatních.

Přijďte si poslechnout Milanův životní příběh!

Chcete se setkat s Milanem, poslechnout si jeho příběh a získat inspiraci, jak mohou šťávy pomoci i vám? Přijďte na workshop o odšťavňování, kde se mimo jiné dozvíte, jak si vybrat ten nejlepší odšťavňovač.

Kdy? 7. nebo 14. června od 16:30 – 19:00

Kde? Showroom Eujuicers, Rudolfovská 11, České Budějovice

Vstupné: 390 korun

Štítky odšťavňování, jídlo, život, příběh, České Budějovice, zelenina, jednotka intenzivní péče, ovoce, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Milan Tripes: Odšťavňování mi zachránilo život  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.