Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

GLOSA: Epický Medal Of Honor: Allied Assault letos slaví neuvěřitelných patnáct let

Před patnácti lety to byly hotové hody... Tedy alespoň pro herní maniaky, kteří se vyžívali ve 2. světové válce. Sotva dohráli parádní Return To Castle Wolfenstein, už se na ně valila ještě epičtější záležitost - Medal Of Honor: Allied Assault, dnes naprostá akční klasika.

Přiznávám, že už si ze hry takřka nic nepamatuji, avšak na úvodní vylodění v Normadii zapomenout nelze. Čtyři roky po Zachraňte vojína Ryana jsme šílenou bitvu na pláži prožívali na vlastní virtuální kůži. Že jste nedýchali a křečovitě drtili myš? No jasně, byl to mazec.

Medal Of Honor je kultovní série, která již nabídla plno dobrodružství, avšak Allied Assault patří k těm nejadorovanějším. Pokud se nepletu, je prvním dílem, který si mohli užít i lidé na stolním počítači. Možná i proto si ji člověk tak pamatuje. Byla takovým malým zjevením...

Je až neuvěřitelné, že tato našlapaná hra letos slaví 15 let od vydání. Je to nostalgie, avšak nostalgie může být i pěkná potvora. Pokud jste dostali chuť vylovit někde ze skříně zaprášené CD s touto hrou, připravte se na to, že herní průmysl se vyvíjí mílovými kroky. Patnáct let, to už je prostě středověk, ačkoliv ve vašich vzpomínkách představuje hra poslední výkřik techniky. Nedávno jsem si nainstaloval jednu moji dávnou videoherní lásku a... zvládl jsem dvě minuty. Hry jsou jinde, my jsme ve 30 jinde. Ale ta nostalgie je prostě úžasná.

Autoři | Foto Youtube

Štítky druhá světová válka, Medal of Honor, Wolfenstein, nostalgie, Zachraňte vojína Ryana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Epický Medal Of Honor: Allied Assault letos slaví neuvěřitelných patnáct let  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.