Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FILMOVÉ PREMIÉRY: Lékař vezme spravedlnost do svých rukou aneb Přání smrti

Do kin přicházejí nové filmy z různých soudků. Jedním z nich je americký akční film v čele s Brucem Willisem, který vezme zákon do vlastních rukou. České drama Tátova volha zase diváky povede po stopách nevěrného tatíka. Do třetice všeho dobrého kina nabídnou animovaný film o dobře známé včelce Máje.

Přání smrti

Paul Kersey pracuje jako chirurg na pohotovosti a má tak nějak vše, co může člověk od života chtít. Kromě zajímavé práce má i spokojenou rodinu a krásný domov, s násilím se téměř nesetká. Jednoho dne však dojde k brutálnímu napadení přímo v jeho domě a jeho manželka kvůli tomu zemře a dcera skončí v kómatu v nemocnici.

Policie řeší podobné případy denně a nad Paulovým případem jen bezmocně krčí rameny. Jak už to bývá, hlavní hrdina vezme zákon do vlastních rukou a vyráží do ulic a po vzoru Robina Hooda zločincům bere a nevinným dává. Ne však peníze, ale životy. V Chicagu se tak zrodí nový hrdina, který věří, že spravedlnost nevymřela.

Tátova volha

Kostýmní výtvarnice Eva nečekaně ovdověla a její manžel Ludvík se jí před smrtí ani nestačí svěřit, že má nemanželského syna. Eva to vypátrá podle indicie, pečlivě ukryté dětské kresby, kterou je rozhodnutá ignorovat. Její dcera Tereza však rozhodne jinak a společně tak obě usedají do Ludvíkovy staré volhy a vydávají se po stopách jeho bývalých milenek a přátel, aby o tajemství zjistily víc.

Včelka Mája: Medové hry

V Májině úlu to bzučí vzrušením, už dokončili letní sklizeň a z Buzztropolis přijel vysoký hodnostář s důležitým vzkazem pro královnu. Obdrží její úl už konečně pozvánku na Velké medové hry? Ale Májino nadšení rychle opadne, když zjistí, že její úl nejenže se nesmí soutěže zúčastnit, ale že císařovna také požaduje, aby její úl odevzdal polovinu letní sklizně medu jako příspěvek na výživu atletů soutěžících na Velkých medových hrách. V rozporu s přáním královny se Mája rozhodne odjet do Buzztropolis a osobně se postavit před císařovnu.

Štítky film, kino, premiéra, smrt, Bruce Willis, Paul Kersey, Robin Hood, Chicago, Včelka Mája

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Lékař vezme spravedlnost do svých rukou aneb Přání smrti  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.