Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S trenérem Petrem Frňkou chce Táborsko útočit na špičku tabulky

Se staronovým trenérem Petrem Frňkou, který si na půl roku „odskočil“ do Baníku Ostrava, vstoupí v sobotu 25. července druholigový celek FC MAS Táborsko do nové sezony. Na úvod se střetne v Poháru FAČR s Dvorem Králové. „Návrat trenéra Petra Frňky je jednou z hlavních změn v klubu. Zná prostředí, zná naše sportovní cíle. Jestliže jsme v minulém ročníku skončili na šestém místě, je nasnadě, že se chceme pohybovat výše. A jak říká většinový vlastník klubu Jiří Smrž, prvnímu nebo druhému místo se nebráníme,“ uvedl výkonný ředitel klubu Tomáš Samec na tiskové konferenci klubu před zahájením podzimní části sezony.

Tomáš Samec dodal, že adeptů na postup do Synot ligy v čele s Dynamem ČB a Hradcem Králové bude dost a dost. „Očekáváme vyrovnaný, těžký ročník,“ uvedl výkonný ředitel. Ten také zmínil, že „ohněm“ si projde ve třetí nejvyšší lize B-tým mužů, který bude založen na odchovancích a bude doplňován hráči A-týmu.

Co se týče výstavby nového stadionu v Táboře, Tomáš Samec stručně poznamenal, že pokračují jednání s úřady tak, aby se klub přiblížil k vydání stavebního povolení na první etapu. „Tohle by měla být poslední sezona, kterou odehrajeme na stadionu Soukeník v Sezimově Ústí. Příští už chceme hrát v Táboře,“ sdělil výkonný ředitel.

Trenér Petr Frňka se velmi váží toho, že se mohl vrátit. „Je pro mě cenné, že mohu opět spolupracovat s Tomášem Samcem a Jiřím Smržem. Je to pro mě také závazek. Věřím, že naplníme cíle a úkoly, které jsou před námi,“ uvedl Petr Frňka. Krátkou letní přípravu označil za standardní. „Velké změny v kádru se v Táborsku neděly. O trejdu hráčů Hric a Hanzlík mezi Táborskem a Dynamem se ví. Aktuální posilou se stal Miroslav Slepička, který má zkvalitnit naši útočnou činnost. Na post gólmana číslo 2, který bude krýt záda Michalu Tomovi, přišel Daniel Bojčuk,“ vyjmenoval Petr Frňka důležité pohyby v kádru. S týmem zatím zůstává velmi zkušený obránce Jakub Navrátil, který je hráčem Mladé Boleslavi. Jeho agent mu shání zahraniční angažmá, ale pokud by z něho sešlo, Táborsko je připraveno táborského odchovance oficiálně přivítat v kádru.

Kapitán celku Peter Mráz poznamenal, že s příchodem trenéra Frňky mužstvo vědělo, jaká příprava ho čeká. „Hráli jsme s prvoligovými mužstvy a myslím si, že jsme nepropadli. V sobotu nás čeká pohár ve Dvoře Králové. Věřím, že postoupíme do dalšího kola. Pak chceme zvládnout první mistrovské utkání v Ústí nad Labem,“ uvedl kapitán.

Nová posila Miroslav Slepička řekl, že přichází do týmu, který má ambice a je velice kvalitní. „Táborsko jednalo rychle a konkrétně.  Je pro mě ctí tady být. Některé kluky v mužstvu znám. Brzy jsem poznal, že zdejší tým má ligové parametry, má velkou kvalitu. Vynasnažím se být co nejplatnější,“ uvedl Miroslav Slepička.

Už v sobotu přistoupí celek FC MAS Táborsko k pohárovému utkání pěkně zostra. „Ve Dvoře Králové nebudeme nic vymýšlet. Je to pro nás první soutěžní zápas, v němž o něco jde. Jsme favoritem. Nebudeme utkání brát na lehkou váhu. A jestli mám otazníky v sestavě? Hráči se dostali do fajn formy, vím, že tři až čtyři z nich, kteří budou sedět na lavičce, by klidně mohli být v základu. Je vždy lepší, pokud máte tři až čtyři možnosti navíc, než mít tři až tři díry v sestavě,“ uvedl trenér Frňka. Ten zopakoval dřívější názor, že v samotném úvodu FNL čeká jeho tým těžký los - venku v Ústí nad Labem, doma s Hradcem Králové a Olomoucí B a pak derby v Budějovicích. „Když zavřu oči, dokážu si představit lehčí los. Nakonec je ale jedno, jestli se se silným soupeřem utkáte ve čtvrtém, nebo v desátém kole,“ poznamenal hlavní kouč FCT.

Na závěr tiskové besedy klub představil nové dresy, v nichž bude A-tým nastupovat zejména v domácích utkáních. Dres připomíná vzor á la Baumit Jablonec, jen modrá barva Táborska nahrazuje zelenou.

Napsal Luboš Dvořák

Štítky trenér, okres Tábor, Tomáš Samec, výkonný ředitel, Dvůr Králové nad Labem, FC MAS Táborsko, Jiří Smrž, FC Baník Ostrava, Fotbalová asociace České republiky, Petr Frňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S trenérem Petrem Frňkou chce Táborsko útočit na špičku tabulky  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.