Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvojice mužů vykrádala trezory, zloději způsobili škodu za čtyři miliony korun

Táborští kriminalisté objasnili několik krádeží vloupáním do různých firemních objektů a provozoven. Šetřením se jim podařilo zjistit, že se jedná o dva muže, kteří se specializovali na vykrádání trezorů. Dvojice kradla nejen na Táborsku, ale i jinde, a to nejen v Jihočeském kraji, ale i v krajích Středočeském, Královéhradeckém a v Praze. Škoda byla odhadnuta na bezmála čtyři miliony korun.

K loupežím mělo docházet od ledna letošního roku. Zatím bylo dvojici prokázáno 23 případů. „Pachatelé kradli nejen na Táborsku, ale i jinde, a to nejen v Jihočeském kraji, ale i v krajích Středočeském, Královéhradeckém a v Praze. Pachatelé se maskovali a na krádeže byli vždy důkladně připraveni. Vedle použití různých prostředků, jak se do trezoru dostat, dokázali v mnoha případech obejít či zničit jejich zabezpečení,“ popsal tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek, který dodal, že oba pachatele se podařilo zadržet v závěru minulého měsíce, a to bezprostředně po spáchání dalšího, respektive jejich posledního skutku.

Jednomu z pachatelů pak kriminalisté navíc prokázali i krádež vloupáním do trezoru firmy v jednom z jihočeských měst z roku 2006. Způsobená škoda byla tehdy odhadnuta na souhrnnou částku bezmála dva a půl milionu korun. Kriminalisté na případu dále pracují.

Oba muži jsou nyní ve vazbě. V případě prokázání viny jim hrozí vězení v délce až osmi let. 

Foto Ales Dokulil

Štítky krádež, police, Táborsko, objasnění, trezor, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Královéhradecký kraj, okres Tábor

Dvojice mužů vykrádala trezory, zloději způsobili škodu za čtyři miliony korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.