Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chtěl se vloupat do chaty na Soběslavsku. V lese ho chvíli poté vypátral policejní psovod

Úspěšný zásah mají za sebou jihočeští policisté. V polovině týdne se jim díky rychlému zásahu podařilo vypátrat zloděje, který se chtěl vloupat do jedné z chat na Soběslavsku. Při činu ho ale vyplašili obyvatelé chaty. Zloděj se chtěl ukrýt v lese, kde ho ale vypátral policejní psovod. Mladíkovi hrozí až tři roky vězení.

K vloupání mělo dojít ve středu 11. září krátce před půlnocí v jedné z chat v Roudné na Soběslavsku. Mladého zloděje ale při snaze dostat se do chaty vyplašili její obyvatelé. „Na místo okamžitě vyjela hlídka místně příslušného soběslavského obvodního oddělení, následovaná výjezdovou skupinou táborských kriminalistů a rovněž tak policejním psovodem se služebním psem,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Zatímco probíhalo ohledání místa činu, policejní psovod navedl psa na čerstvou pachatelovu stopu, která je vedl do nedalekého lesa. Netrvalo dlouho a policejní pes vyštěkat ukrytého zloděje. „Mladý muž se na místě k činu přiznal. Jeho úmysl do chaty násilím vniknout potvrdilo i poškození venkovních světel chaty s pohybovými čidly, rozbití skleněné výplně balkonových dveří a rovněž tak i zde připravený kovový zahradní kotouč, kterým hodlal svůj lup z chaty odvézt,“ doplnil Doubek.

Zloděje čeká soud, kde se bude zpovídat z přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věcí a krádeže. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto pixabay.com

Štítky chata, les, Soběslavsko, Roudné

Chtěl se vloupat do chaty na Soběslavsku. V lese ho chvíli poté vypátral policejní psovod  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.