Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Táborská setkání nabídnou rytíře, fotbal mnichů i Tata Bojs

V Táboře začaly slavnosti Táborská setkání. Nabídnou rytířský turnaj na koních, středověké ležení i tržiště, dětskou ponožkovou bitvu, ohňovou show, fotbal mnichů i hudební vystoupení, kde se představí Tata Bojs, Queenie nebo Adam Mišík s kapelou. Festivalu se zúčastní více než deset historických souborů a skupin, na programu se podílí přes 1000 účinkujících. Nově se vstupné platí jen na Žižkově náměstí, ostatní program je zdarma. Pořadatelé čekají zhruba 20 tisíc návštěvníků.

„Program přinese nové historické aktivity jako vojenské ležení, kde diváci uvidí, jak válčili husité, seznámí se s jejich zbraněmi, aktivně se zúčastní verbování, výcviku středověké sebeobrany, boje muže proti muži. Nová bude ponožková bitva na louce u Ctiborova mlýna," řekl mluvčí radnice Luboš Dvořák.

Mezi tradice patří noční pochodňový průvod a kostýmovaný průvod, jarmark, rytířský turnaj, středověký špitál, žebrácká ulička, tržiště i ohňostroj. Lidé nakoupí u více než 200 stánků, novinkou budou vratné plastové kelímky. V neděli 15. září bude den otevřených dveří památek.

V hudební části 28. ročníku akce zahrají Richard Müller, Gipsy.cz, Tata Bojs, Adam Mišík nebo minus123minut, vystoupí i pěvecké soubory. Teen zóna pro mladé diváky zahrne soutěže, autogramiády nebo exhibice BMX kol.

Náklady na slavnosti jsou téměř šest milionů korun. Podrobný program je na webu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zábava, správa, historie, Tábor, Tata Bojs, Adam Mišík, fotbal, rytíř, Žižkov, slavnost, rytířský turnaj, hudební skupina, hudební vystoupení, Luboš Dvořák, Richard Müller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská setkání nabídnou rytíře, fotbal mnichů i Tata Bojs  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.