Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič autobusu vezl nezletilé děti, nadýchal tři promile

Hlídka policistů z dálničního oddělení Chotoviny řešila včera nehodu autobusu s osobákem. I když šlo o velmi banální událost, policistům zůstal rozum stát. Řidič autobusu, který převážel nezletilé děti, nadýchal přes tři promile.

K události došlo včera před půl osmou večer v blízkosti severního ukončení dálnice D3 v katastru obce Mitrovice. Hlídka na místo vyjížděla kvůli nehodě osobáku s autobusem. Policisté dali řidiči osobáku dýchnou, zkouška na alkohol byla negativní. To se ale nedalo říct v případě řidiče autobusu.

„Dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu u řidiče autobusu, který převážel skupinu šestnácti nezletilých dětí v doprovodu dvou dospělých osob z Českých Budějovic do Pardubic, policisté naměřili hodnotu 2,84 promile. Závažnou skutečnost potvrdila i následující zkouška, která dokonce ukázala hodnotu 3,04 promile. Policisté tak řidiči na místě odebrali řidičské oprávnění a další jízdu zakázali,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Dopravní společnost na místo ihned vyslala náhradního řidiče. Opilý autobusák teď bude mít rozhodně co vysvětlovat. „Policisté šetření případu zahájili jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči tak hrozí, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu tří let. Případná další právní kvalifikace se bude odvíjet od výsledků následného šetření,“ uvedl mluvčí. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, autobus, alkohol, policie, řidič autobusu, Chotoviny, České Budějovice, Pardubice

Řidič autobusu vezl nezletilé děti, nadýchal tři promile  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.