Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Táborští hasiči mají nové garáže, sklady a učebnu. Náklady byly dvacet čtyři milionů

Táborští hasiči dnes otevřeli nový objekt, v němž mají k dispozici garáže, sklady a učebny. Výstavba dvoupodlažní budovy stála téměř 24 milionů korun. Kromě hasičů ji bude využívat i záchranná služba, která sídlí v Táboře ve stejném areálu.

Uvedl, že nový objekt se rozkládá na ploše více než 400 metrů čtverečních. „Dříve místo toho byla asfaltová plocha, na které se parkovalo,“ řekl ředitel táborských profesionálních hasičů Petr Hojsák. Výstavba trvala necelých deset měsíců. Projekt financovalo ministerstvo vnitra jako zřizovatel a Jihočeský kraj.

Hojsák uvedl, že nový objekt výrazně zvýší komfort pro práci hasičů i záchranářů. Uvedl, že obě složky působí v areálu více než 25 let, ale podmínky pro jejich práci se za tu dobu výrazně změnily. „Tak například záchranáři tu v roce 1994 začínali s jednou sanitkou a pěti zaměstnanci. Dneska využívají 20 vozů a pracuje u nich 81 lidí," řekl. Dodal, že táborští hasiči mají k dispozici 16 automobilů a další techniku.

Parkovací plocha v novém objektu zabírá přízemí. V patře vznikly prostory pro sklady a multimediální učebna zhruba pro 40 lidí. „Můžeme ji využívat i pro různé přednášky pro školy nebo pro naše školení,“ popsal Hojsák. V multimediální učebně rovněž bude v případě nutnosti zasedat táborský krizový štáb.

Autoři | Foto hzsjck.cz

Štítky hasiči, Tábor, učebna, Jihočeský kraj, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborští hasiči mají nové garáže, sklady a učebnu. Náklady byly dvacet čtyři milionů  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.