Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti si vyzkoušely práci hasičů a policie. Ocenění Mladý záchranář putovalo do Tábora a Malšic

Více než sedmdesát týmu mladších a starších dětí se letos přihlásilo do soutěže Mladý záchranář v akci. Do finále se jich nakonec dostalo třináct. V areálu jihočeských hasičů si ve finálovém kole děti vyzkoušely policejní a hasičskou práci. První místa si odvezly děti ze Základní a Mateřské školy Tábor – Měšice a Malšice.

První kolo soutěže probíhalo na Facebooku. Děti musely odpovídat na otázky z oblasti hasičské a policejní práce. Příhlásilo se celkem 70 družstev, 41 týmů v mladší kategorii a 29 týmů starších žáků. Do finále ale mohli postoupit jen ti nejlepší.

V areálu jihočeských hasičů se proti sobě včera utkalo nakonec šest týmů v kategorii mladších žáků a sedm týmů starších žáků. Děti si vyzkoušely opravdový zásah hasičů. „Šlo o přijetí tísňového volání a vyslání jednotek přímo na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje přes jízdu k zásahu v opravdovém zásahovém voze až po vlastní zásah,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Absolvovat musely děti také policejní práci. „Policisté děti podrobili testu z jejich znalostí v oblasti dopravy, bezpečného chování na internetu a bezpečného chování všeobecně. Dále si zkusily fyzické testy, kterou jsou součástí přijímacího řízení, a také střelbu z kuše,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Mimo soutěž si pak mohly zaskákat na nafukovacím hasičském autě, vyzkoušet si první pomoc ve stánku záchranářů nebo si prohlédnout nejnovější policejní vozy.

A jak to celé dopadlo? „Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Chytráci ze ZŠ a MŠ Tábor – Měšice, mezi žáky druhého stupně škol zvítězilo družstvo BAQR ze ZŠ a MŠ Malšice,“ prozradila Matějů

Foto Policie České republiky a HZS Jihočeského kraje

Štítky Malšice, Tábor, soutěž, Měšice, Facebook, Lenka Koloušková, Jihočeský kraj

Děti si vyzkoušely práci hasičů a policie. Ocenění Mladý záchranář putovalo do Tábora a Malšic  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.