Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česká inspekce životního prostředí rozdala na jihu Čech pokuty za miliony. Nejvyšší dostala firma v Plané

Česká inspekce životního prostředí v loňském roce provedla 16 572 kontrol, což je o 708 více než v roce 2017 a uložila 2547 pravomocných pokut v celkové výši 100 274 621 korun. Nejvíce pokut padlo za odpady, což je několikaletý trend. V Jihočeském kraji provedli inspektoři 1293 kontrol a uložili 264 pravomocných pokut v celkové výši 8 024 371 korun.

Nejvyšší pokuta vyměřená Oblastním inspektorátem v Českých Budějovicích byla 350 tisíc korun. „Dostal ji provozoval zařízení ke sběru a výkupu odpadů v Plané nad Lužnicí, podnikatel Jan Sedlák. Za rok 2016 zaslal nepravdivé hlášení o nakládání s odpady. V hlášení bylo uvedeno, že 1447 tun nebezpečných odpadů a 297 tun odpadů kategorie ostatní předal společnosti Ekomex. Ta však odpady nikdy fyzicky nepřevzala a není jasné, kde odpady skončily,“ uvedl Vladimír Jiráček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP České Budějovice.

Druhou nejvyšší pokutu dostal státní podnik Diamo za to, že neprováděl omezení sekundární prašnosti při rekultivačních pracích na odkališti v katastru obce Dívčice na Budějovicku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká inspekce životního prostředí, pokuta, Českobudějovicko, odpad, Planá nad Lužnicí, Česko, Jihočeský kraj, České Budějovice, Diamo

Česká inspekce životního prostředí rozdala na jihu Čech pokuty za miliony. Nejvyšší dostala firma v Plané  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.