Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kamioňák jel po dálnici bez řidičáku a s několikatunovým nákladem

Dálniční policisté z Chotovin zastavili začátkem března řidiče kamionu. Hlídka na místě zjistila, že čtyřiačtyřicetiletý muž není žádný svatoušek. Řidičák měl z důvodu nabytí plného počtu bodů blokovaný.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž z Táborska jel po dálnici D3 ve směru od Veselí nad Lužnicí na Tábor, kde ho u sjezdu 84, v katastru obce Planá nad Lužnicí, zastavili policisté. Na výzvu k předložení řidičského oprávnění uvedl, že jej nemá, což policisté následnou lustrací v evidenci zjistili, že jej má blokován z důvodu nabytí plného počtu bodů,“ řekl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Řidiči byla zakázána další jízda a musel si zajistit odvoz nákladního vozidla. Včera si z rukou chotovinských policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, kdy je případ řešen formou zkráceného přípravného řízení. Výtečník by tak do dvou týdnů měl stanout před soudem.

Foto pixabay.com

Štítky kamion, policie, dálnice, náklad, řidičák, Chotoviny, Tábor, okres Tábor, Veselí nad Lužnicí, Planá nad Lužnicí, Dálnice D3

Kamioňák jel po dálnici bez řidičáku a s několikatunovým nákladem  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.