Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po dálnici se proháněl opilý muž bez technické a dálniční známky. Hrozí mu rok vězení

Silně opilého řidiče se podařilo zastavit jihočeským policistům na dálnici D3 u Plané nad Lužnicí. Kromě alkoholu v krvi také zjistili, že má propadlou technickou a jede bez dálniční známky. Muži hrozí až rok vězení.

Muž se ve svém mercedesu proháněl po dálnici D3 v polovině března. „Dálniční policisté muže zastavili u Plané nad Lužnicí. Test na přítomnost alkoholu v dechu byl pozitivní a ukázal hodnotu 2,18 promile,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Alkohol ale nebyl jeho jediným prohřeškem. Muž neměl na autě platnou technickou a jel bez platné dálniční známky. „Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz, další jízda mu byla zakázána a vozidlo bylo z dálnice odtaženo,“ dodal Bajcura.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jeden rok vězení. O konkrétní podobě a výši trestu rozhodne soud.

Foto Jan Pešek

Štítky policie, dálnice, alkohol, věznice, dálniční poplatek, Planá nad Lužnicí, Mercedes-Benz

Po dálnici se proháněl opilý muž bez technické a dálniční známky. Hrozí mu rok vězení  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.