Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž bez řidičáku ukradl auto autoškoly. Na žáka křičel, že použije zbraň

Táborští policisté řešili v úterý dopoledne krádež auta autoškoly. Muž, který auto ukradl, měl u sebe navíc zbraň, kterou vyhrožoval mladému žákovi. Do akce se zapojily hlídky z Jihočeského a Středočeského kraje a Vysočiny. Muž byl dopaden u obce Opatov.

„Případ se odehrál v jedné táborské ulici, kde zastavilo vozidlo autoškoly. Když z něj vystoupil učitel, byla to šance pro neznámého muže, který do něj naskočil a na sedícího žáka za volantem křičel, ať hned vystoupí nebo použije zbraň. Ten ihned vyskočil a mladší muž z místa loupeže odjel,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Po muži se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojily hlídky ze třech regionů. Během hodiny a půl bylo auto s mužem zaznamenáno na Pelhřimovsku směrem na Jihlavu. „Hlídka se za autem okamžitě rozjela. Za pomocí světelného a zvukového znamení řidiče po pár kilometrech pronásledování zastavili u obce Opatov. Na výzvu k vystoupení z vozidla nereagoval, proto ho museli policisté zpacifikovat a následně mu nasadili služební pouta,“ upřesnil Bajcura.

Hlídka na místě zjistila, že je o třiadvacetiletého muže z Tábora, který nemá řidičák. Test na alkohol a drogy byl negativní. „Mladík byl poté eskortován zpět do Tábora, kde si ho převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality, vozidlo bylo odtaženo do areálu územního odboru k dalším úkonům trestního řízení,“ dodal Bajcura.

U muže bylo zahájeno trestní stíhání za loupež, přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U státního zástupce byl podán návrh na vazbu.

Foto Ales Dokulil

Štítky loupež, autoškola, policie, přepadení, zbraň, Opatov, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jihlava, okres Pelhřimov

Muž bez řidičáku ukradl auto autoškoly. Na žáka křičel, že použije zbraň  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.