Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár slámy způsobil škodu za sto padesát tisíc korun

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly v sobotu ráno do Ratibořských Hor, kde byl ohlášen požár 65 balíků slámy. Požárem zasažený skladovací prostor byl oddělen od další části haly plechovou konstrukcí.

„Na lokalizaci požáru bylo od táborské cisterny utvořeno dopravní vedení s několika útočnými proudy. Táborští dobrovolní hasiči zajišťovali doplňování hasební vody. Ratibořská dobrovolná jednotka se pak zapojila do rozebírání konstrukcí. Po deváté hodině dopolední se na místo požáru postupně dostavily dva čelní nakladače, které ihned započaly s vyskladňováním požárem nezasažené i zasažené řezané slámy na volné prostranství, kde probíhalo dohašování,“ uvedla tisková mluvčí Vendula Matějů.

Z důvodu slabého tlaku v obecní hydrantové síti pro doplňování vody si velitel zásahu vyžádal jako posilovou jednotku dvě cisterny dobrovolných hasičů obce Mladá Vožice. Ty pak doplňovaly vodu do cisteren táborských profesionálních hasičů. Krátce před 10. hodinou byl požár pod kontrolou, velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru. Hodnota uchráněného majetku činí 10 milionů. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Foto hzs.cz

Štítky požár, sláma, hasiči, zásah, Mladá Vožice

Požár slámy způsobil škodu za sto padesát tisíc korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.