Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Táborská nemocnice zakázala kvůli respiračním nemocem návštěvy

Táborská nemocnice zakázala návštěvy pacientů. Důvodem je zvýšený výskyt chřipkových a dalších akutních respiračních onemocnění. Zákaz platí od dnešního dne do odvolání. ČTK to řekla hygienička táborské nemocnice Radka Plachá. Jde o druhou nemocnici v kraji, kam návštěvy nesmí. Stejný zákaz platí od pátku také v Českých Budějovicích.

"Momentálně evidujeme především vyšší výskyt akutních respiračních onemocnění. Očekávám ale i nárůst chřipkových onemocnění a zákazem návštěv chceme hlavně ochránit naše pacienty," řekla Plachá.

Tábor patří mezi čtyři okresy Jihočeského kraje, kde hygienici evidují výskyt epidemie chřipkových onemocnění. Stejná situace platí pro Českobudějovicko, Českokrumlovsko a Prachaticko.

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním v Jihočeském kraji za polední týden vzrostl o 12,9 procenta. Momentálně připadá 1568 nemocných na 100.000 lidí. Nejzasaženější věkovou kategorií jsou děti do pěti let, kde se vyskytuje 4572 nemocných na 100.000 osob.

 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky zdraví, nemocnice, chřipka, Tábor, nemoc, návštěva, České Budějovice, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská nemocnice zakázala kvůli respiračním nemocem návštěvy  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.