Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

David Stránský se svou Kavárnou na cestě pomáhá táborské nemocnici

Na každé dobré akci by neměla chybět také dobrá káva. Toho si je vědom i kavárník David Stránský, který se už podruhé rozhodl spojit svoji vášeň pro kávu s charitativní akcí pro táborskou nemocnici. Už v pondělí 21. a v úterý 22. ledna mohou lidé v nemocnici ochutnat výběrovou kávu od Davida a přispět na rehabilitační oddělení.

David Stránský se se svojí Kavárnou na cestě vydá do táborské nemocnice už podruhé. „Tenkrát nikdo z vedení ani já neočekával takový úspěch. Všechno dopadlo nad očekávání, a protože si v tomhle ohledu dost rozumíme, rozhodli jsem se i v letošním roce pokračovat,“ vysvětluje David

V lednu 2018 připravil Stránský pro pacienty, zaměstnance i návštěvy nemocnice přes 950 porcí kávy a utržil tak 12 780 korun. „Peníze putovaly za pacienty na neurologického oddělení, kteří se tak již téměř rok mohou těšit z nové knihovničky a rádií,“ popisuje sekretariát nemocnice.

Podle Stránského už lidé v nemocnici ví, co je výběrová káva a znají její přednosti. „Jsem rád, že návštěvníci, personál, ale i pacienti, mají na výběr, jestli si dají nápoj z automatu, nebo právě již zmíněnou výběrovou kávu přímo ode mě,“ dodává.

David bude v hlavní hale táborské nemocnice v pondělí 21. a v úterý 22. ledna od 7 do 19 hodin připravovat zdarma vše od poctivého espressa, cappuccina až po flat white, či filtrovanou kávu. „Případný, zcela dobrovolný příspěvek, věnuje David jako dar pro místní rehabilitační oddělení,“ doplňuje nemocnice.

Foto Nemocnice Tábor

Štítky David Stránský, Kavárna na cestě, nemocnice, Tábor, rehabilitační oddělení, káva, pacient

David Stránský se svou Kavárnou na cestě pomáhá táborské nemocnici  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.