Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za usmrcení ženy poslal táborský soud muže na 15,5 roku do vězení

Na 15,5 roku do vězení poslal táborský soud sedmadvacetiletého muže, který se podle obžaloby podílel na smrti starší ženy. Její tělo našli lidé před třemi lety v táborském lesoparku Pintovka. Policisté se nejprve domnívali, že šlo o přirozenou smrt. Obžalovaný se ale později údajně prostřednictvím sociální sítě prozradil, že ženu zabil. Rozsudek není pravomocný.

V době smrti měla žena v těle vysoké množství alkoholu. Podle závěru soudu nelze vyloučit, že ji obžalovaný do pití přidal i léky, které zapříčinily úmrtí ženy. Vzhledem k tomu, že tragédii policie původně vyšetřovala jako neštěstí, nebylo možno zpětně zjistit, zda ji muž léky v rozpuštěné formě nepřidal do pití, řekl předseda senátu táborského soudu Petr Černý.

„Nemám s činem nic společného. Výpovědi svědků obsahují předsudky a zkreslené informace,“ uvedl obžalovaný před soudem. Podle obhájce Jaroslava Blažka řízení neprokázalo vinu jeho klienta. „Jsem přesvědčený, že se nepodařilo doložit takové důkazy," uvedl. Zpochybnil i komunikaci na facebooku, která měla kriminalisty navést na stopu. „Nemůžeme ji přijmout jako jasný důkaz, ať již to hraje obžalobě do karet,“ uvedl obhájce.

Podle obžaloby chtěl muž ženu usmrtit ze zištných důvodů. Starší žena mu začala důvěřovat a dokonce na něj převedla svůj majetek. Příbuzní zavražděné se ji však pokoušeli soudně zbavit svéprávnosti a majetkové transakce zpochybnit. „Když to chtěli udělat, začal jednat," uvedla státní zástupkyně Libuše Pospíšilová. Podle ní se následně svěřil známým, že žena „tu dlouho nebude“.

Svědci u soudu tvrdili, že obžalovaný ženu, která v minulosti pracovala v kanceláři prezidenta Václava Havla, dokonce fyzicky napadal. Soud řešil případ několik měsíců. Podle Černého šlo o specifickou kauzu i kvůli tomu, že obžalovaný je částečně hluchý a výpovědi především odezíral očima.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, soud, vražda, Tábor, smrt, Petr Černý, Jaroslav Blažek, Václav Havel, Libuše Macháčková, Facebook, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za usmrcení ženy poslal táborský soud muže na 15,5 roku do vězení  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.