Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starostou Tábora se stal Štěpán Pavlík

V Táboře bude vládnout koalice Tábor 2020, Česká pirátská strana, Jinak! a ČSSD. Má 14 mandátů v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu. Zastupitelé dnes na ustavující schůzi zastupitelstva zvolili starostou Štěpána Pavlíka, volebního lídra hnutí Tábor 2020. Dostal 15 hlasů.

Prvním místostarostou byl zvolen Václav Klecanda, jako další uvolněnou místostarostku zvolili zastupitelé Michaelu Petrovou, další uvolněnou místostarostkou by měla být Olga Bastlová. V radě ještě podle koaliční domluvy zasednou další tři členové Tábor 2020 včetně bývalého starosty Jiřího Fišera, po jednom radním budou mít ještě Jinak! a Piráti.

„Jde o velmi těsnou koalici 14 hlasů, ale připadá nám smysluplná. Chceme udržet deklarovanou vlídnost nejenom dovnitř úřadu, ale také důležité body našeho následného programového prohlášení, které budeme tvořit. Jsou to věci obecně známé téměř ze všech programů kandidujících stran: dokončení staveb jako bazén nebo zahájení rekonstrukce sportovní haly, kompletní rekonstrukce Budějovické ulice, nalezení nových možností parkování. Novinkou je velká výzva ohledně vzniku nové čtvrti Dvorce, opírat se můžeme i o obrovský kulturní potenciál, který město má,“ řekl Štěpán Pavlík ve zcela zaplněném sále před volbou.

ČTĚTE TAKÉ: Tábor povede Štěpán Pavlík. Křehkou koalici poskládá hnutí Tábor 2020, Piráti, Jinak! a ČSSD 

Pavlík je profesí stavební inženýr, projektant, stavitel domů. Bývalý starosta Fišer o víkendu řekl, že mezi programové priority řadí i přípravu nového centra pro seniory, jehož stavba by měla začít příští rok. Po volbě starosty zněl dnes sálem potlesk.

Klecanda bude pověřený řízením odborů územního rozvoje, životního prostředí a odboru vnitřních věcí. Petrová bude mít na starosti odbory správy majetku města, odbor dopravy i městskou firmu Bytes, která spravuje nemovitosti a provozuje tepelné hospodářství.

Pod Bastlovou budou spadat odbor sociálních věcí i odbor školství. V radě by měli být kromě starosty a místostarostů za Tábor 2020 Jiří Fišer, Petr Havránek a Radek Kacerovský, za Piráty Jan Příbramský a za Jinak! Jakub Smrčka, který je ředitelem Husitského muzea.

Opozice dnes kritizovala, že koalice nemá hotové programové prohlášení. Fišer reagoval, že předběžný dokument, který zástupci koalice sepsali, by mnohde jinde představili politici jako programové prohlášení.

Zdroj ČTK

Štítky Tábor, starosta, koalice, Štěpán Pavlík, Česká pirátská strana, Jiří Fišer, ČSSD, Olga Bastlová, Petr Havránek, Dvorec

Starostou Tábora se stal Štěpán Pavlík  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.