Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodník se vydával za vnuka, aby babičku obral o sto tisíc korun

Policisté na Táborsku šetří další z případů podvodného vylákání peněz na seniorech. Obětí se tentokráte stala dvaaosmdesátiletá žena z Dírné na Soběslavsku, která tak přišla o životní úspory. Podvodník se telefonem vydával za jejího vnuka, s tím, že potřebuje půjčit peníze, pro které pošle svého kamaráda. Důvěřivá seniorka podvodníkům naletěla a neznámému muži pak dala sto tisíc korun. Po lumpech pátrá policie a žádá o spolupráci veřejnost. 

Policisté zjistili, že pachatelem měl být muž menší postavy, věku okolo padesáti let, nápadně kulaté hlavy. Podle poškozené ženy byl slušně oblečen, kdy měl mít na sobě sako. Mohl přijet blíže neurčeným osobním vozidlem typu pick-up bílé barvy, kdy zadní nástavba mohla být černé či jiné tmavé barvy.

„Žádáme tímto každého, kdo se včera, ve středu 26. září okolo čtvrté hodiny odpolední pohyboval na severozápadním okraji obce Dírné na Soběslavsku, a to zejména na výjezdu z obce ve směru na obec Tučapy, a mohl si v souvislosti s tímto případem čehokoliv všimnout. A to jak výše uvedeného podvodníka nebo dalších lidí, a stejně tak zmiňované auta nebo dalších jiných aut, aby případné postřehy a informace poskytl soběslavským policistům na jejich služebně v Palackého ulici či telefonní lince 974 238 740, případně přímo táborským kriminalistům v budově územního odboru Policie České republiky na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře, telefonním čísle 974 238 111 či cestou telefonní linky 158," žádají o spolupráci polisté.  

Za poslední dobu se v Jihočeském kraji nejedná o ojedinělý případ. Obdobné jednání oznámili občané policistům na Jindřichohradecku a Prachaticku. V těchto případech však senioři „falešnému vnukovi“ neuvěřili a žádné peníze nevydali.

„Opětovně tímto na uvedené podvodné jednání upozorňujeme a nabádáme seniory, aby na volání „vnuka“ či „vnučky“, kteří pod jakoukoliv záminkou rychle potřebují peníze a posílají si na adresu seniorů své kamarády či kamarádky, nereagovali a o takovéto události okamžitě informovali policii cestou linky číslo 158," doporučuje policiejní mluvčí Miroslav Doubek.    

Štítky krimi, podvod, seniorka, peníze, Dírná, Soběslavsko, policie, okres Tábor, Česko, Tučapy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za vnuka, aby babičku obral o sto tisíc korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.